Kemi heittäytyy hyväntekeväisyyshengessä Nenäpäivä-kaupungiksi

Kemin taidemuseo on luovuttanut tilat Nenätaide! -näyttelyä varten. Näyttelyllä kerätään varoja Nenäpäivä-kampanjaan. Intendentti Tanja Kavasvuo sanoo Kemin olevan tänä vuonna varsinainen nenäpäivä-kaupunki.

ilmiöt
Kemin taidemuseossa teoksia seinällä ja lattialla
Minna Aula / Yle

Kemin taidemuseossa käy maanantaina puolenpäivän aikaan kova kuhina. Vasarat paukkuvat ja tauluille etsitään paikkaa. Taidemuseo on luovuttanut näyttelytilansa viikoksi kaupunkilaisten käyttöön ja maanantaina on ripustuspäivä.

Kemin taidemuseon intendentti Tanja Kavasvuo iloitsee siitä, että niin moni on tuonut teoksensa esille.

– Vielä on seinillä tilaa. Maanantai-iltaan kello kuuteen asti voi tuoda taidetta esille. Täällä on myös muutamia vaatteita esillä, Kavasvuo esittelee.

Paljon kaikkia tapahtumia ja tempauksia on tulossa, tämä on yksi niistä.

Tanja Kavasvuo

Idea lähti Kemi-kuvista

Erikoinen näyttely sai alkunsa ideasta, jossa pyydettiin näyttelytilaa kemiläisten ottamille valokuville Kemistä. Ideasta kehittyi näyttely liittyen Nenäpäiväkampanjaan.

Nenätaide! -hyväntekeväisyysnäyttely on kaikille avoinna viikon verran. Vapaaehtoinen pääsymaksu luovutetaan Nenäpäivä-keräykseen.

Osta taidetta ja tee hyvää

Osa teoksista on myös kaupan. Esillä on niin harrastelijoiden, Kivalo-opiston opiskelijoiden kuin myös ammattitaiteilijoiden töitä. Tekijät, jotka haluavat myydä teoksensa, ovat määritelleet osuuden, joka ohjataan Nenäpäivä-keräykseen.

– Tänä vuonna Kemi on Nenäpäivä-kaupunki. Meillä on päätilaisuus lokakuun 24. päivä. Paljon kaikkia tapahtumia ja tempauksia on tulossa, tämä on yksi niistä, Kavasvuo kertoo.

Nokka pokkaa - Kemi rokkaa (siirryt toiseen palveluun) on Kemin Nenäpäivä-tiimi, jonka tavoitteena on kerätä 5 000 euroa.

Nenäpäivä on 7. marraskuuta. Nenäpäivä-kampanja kerää varoja kehitysmaiden lapsille.