Yhdysvallat aloitti ilmaiskut Syyriaan Isisiä vastaan

Yhdysvaltain lisäksi iskuihin osallistuu viisi arabimaata. Yhdysvallat on jo aiemmin vakuuttanut, että ilmaiskut laajennetaan Irakista Syyrian puolelle.

Ulkomaat
USS Preblestä on laukaistu Tomahawk ohjus.
Yhdysvaltain laivaston kuva syyskuulta 2010 hävittäjä USS Preblestä Kalifornian rannikon harjoitusalueelta. Aluksellta on laukaistu Tomahawk ohjus. US Navy / EPA

Yhdysvallat on aloittanut yhdessä liittoumamaidensa kanssa ensimmäiset ilmaiskut Isis-järjestöä vastaan Syyriassa. Iskuissa on käytetty rynnäkkökoneita, pommikoneita ja Tomahawk-ohjuksia.

Yhdysvaltain lisäksi iskuihin osallistuvat Bahrain, Qatar, Saudi-Arabia, Jordania ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Nimettömän viranomaislähteen mukaan kohteita on noin 20. Osa iskuista on kohdistunut Isisin päätukikohtaan Raqqan kaupungissa.

Ensimmäinen iskujen sarja kesti 90 minuuttia. Iskut jatkuvat parhaillaan, eikä niistä ole tästä syystä annettu paljoakaan tietoa. Syyrian hallinto kertoo saaneensa ilmoituksen iskuista etukäteen.

Yhdysvaltain ja Ranskan ilmavoimat ovat jo aiemmin iskeneet Isisin asemiin Irakissa. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on luvannut, että ilmaiskut laajennetaan Syyrian puolelle.

Britannia ilmoitti tiistaina, ettei se ole tehnyt lopullista päätöstä ilmaiskuihin osallistumiseen.

Lähteet: Reuters, AFP, AP