Hokin puheenjohtaja velkapuheistaan: "Uskomme asioiden parantuvan"

Kajaanin Hokin heikko talous on noussut esiin uuden puheenjohtajan Seppo Pussisen puheiden myötä. Pussisen mukaan asioiden suuntaa aiotaan kuitenkin kääntää.

urheilu
Seppo Pussinen.
Kajaanin Hokki

Vaikka Kajaanin Hokilla velkaa onkin "h–vetisti velkaa (siirryt toiseen palveluun)" uuden puheenjohtajan Kainuun Sanomille antaman haastattelun mukaan, on seuralla Seppo Pussisen mukaan kuitenkin hyvät toimintaedellytykset.

– Menemme päivä kerrallaan eteenpäin ja uskomme asioiden parantuvan. Asioiden on pakko alkaa parantua, että voimme jatkossakin olla kainuulaisen jääkiekon keulakuvana.

Pussisen mukaan talouden tervehdyttäminen on väistämätöntä. Säästöt voisivat Pussisen mukaan olla yksi keino seuran jaloilleen nostamiseen, mutta eivät yksiselitteinen ratkaisu.

– Taloutta pitää tervehdyttää, mutta joka paikasta säästäminen voi kalahtaa omaan nilkaan. Mutta koko maa elää lamassa, ja jos yritykset ovat tiukilla, pienevät myös sponsoritulot.

Säästöistä puhumisen ohella Seppo Pussinen kertoo myös muiden mahdollisten keinojen nousseen esille.

– Joitakin liikeideoita on mielessä. Jotain uutta nykyisen toiminnan rinnalle pitäisi saada, mutta keskeneräisistä projekteista ei voi vielä puhua.

Mestis Liigan kasvattajana

Pussinen pitää Mestiksen merkitystä suomalaiselle jääkiekolle tärkeänä. Sarja toimii pelaajien kasvattajana Liigalle.

– Muistaakseni 60 Mestis-pelaajaa on nyt nostettu Liigaan, todennäköisesti Vaasan Sport mukaan lukien. Mestiksessä joukkueet jakautuvat selkeästi kahteen leiriin, farmijoukkueisiin sekä niihin, jotka tekevät yhteistyötä Liiga-joukkueiden kanssa.

Ymmärtääkseni meillä ei ole virallista yhteistyösopimusta heidän kanssaan, mutta suhteet muuten Kärppiin ovat hyvät.

Seppo Pussinen

Vaikka seuran taloudellinen tilanne heikko onkin, on pelaajat Hokin puheenjohtaja Seppo Pussisen mukaan aina saatu pidettyä leivässä.

– Sen pohjalta olemme pelaajien keskuudessa kohtuullisessa maineessa.

Myös toimintaa Kärppien kanssa Pussinen pitää hedelmällisenä.

– Ymmärtääkseni meillä ei ole virallista yhteistyösopimusta heidän kanssaan, mutta suhteet muuten Kärppiin ovat hyvät. Saamme heiltä pelaajia silloin kuin heillä on varaa pelaajia antaa. Kärppien pelaajien myötä myös pisteitä on tullut kohtuullisen hyvin. Tämä on iso apu meille.