Murtuma ei lannista Aino-Kaisa Saarista – aikoo kuntoutua maailmancupiin

Hollolalaishiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen jalkapöydän murtuma lisäkuvataan jatkohoidon varmistamiseksi. Saarinen uskoo ehtivänsä toipua ennen kauden alkua, vaikka harjoitteluohjelmaa onkin rukattava uuteen uskoon.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen nuorten hiihtäjien XcChallenge-harjoitusleirillä.
Jyri Tynkkynen / Yle

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen hakee tänään varmistusta jalkapöydän murtumansa hoitoon.

Perjantaina Ramsaun maajoukkueleirillä murtunut jalka kipsattiin. Maanantaina kipsi vaihdettiin kevyempään versioon.

Tiistaina Saarinen on ollut Helsingissä, jossa jalasta otetaan kolmiulotteiset kuvat. Niillä varmistetaan, tarvitaanko jalkaan leikkaushoitoa.

35-vuotias Saarinen on kuitenkin luottavaisella mielellä.

– Mieliala on pysynyt hyvänä alkushokin jälkeen. Olen pyrkinyt kaivamaan tilanteesta positiiviset asiat. Murehtimisella se ei ainakaan parane.

Sisulla maailmancupiin

Hiihdon maailmancupin alkuun on kaksi kuukautta. Saarinen uskoo kuitenkin ehtivänsä siihen mukaan, jollei lääkärissä ilmene yllätyksiä.

Minulla on jäätävä peruskestävyys, joten uskon, että näillä eväillä pärjään.

Aino-Kaisa Saarinen

– Aikaa on riittävästi. Kauden alkuun ei ole niin hirveä hoppu. Saan tänään harjoitusohjeet ja tiedon, missä vaiheessa jalkaa pääsee kuormittamaan. Harjoittelu on nyt ylävartalopainotteista. Kun keppien kanssa on sohinut menemään, siinä on tullut ainakin käsille harjoitusta.

Toistaiseksi Saarinen on määrätty lepoon. Saarista tutkineen lääkäri Harri Hakkaraisen mukaan kehon energia on parempi käyttää luun paranemiseen kuin harjoitteluun. Sotshin viimetalven olympialaisten kaksinkertainen hopeamitalisti ei kuitenkaan ole täysin malttanut olla tekemättä mitään.

– Kävin eilen kokeilemassa kuntosalilla, mitä voisi tehdä. Mutta varsinainen harjoitussuunnitelma tehdään tänään. Minä olen kokenut urheilija ja minulla on jäätävä peruskestävyys, joten uskon, että näillä eväillä pärjään.

Kikka Pohjaväre