Hyppää sisältöön

WTC-iskujen uhrien tunnistaminen jatkuu yhä – yksi henkilöitiin tiistaina, yli 1000 varmentamatta

Viimeisin tunnistettu uhri on belgialainen 31-vuotias mies. Jäljellä on yhä 1 114 ihmistä, joiden henkilöllisyyttä ei ole kyetty varmistamaan.

Tania Garcia ja Cathy Pepe lohduttivat toisiaan World Trade Centerin iskujen muistopaikalla 11. syyskuuta 2012. Garcia menetti iskussa sisarensa ja Pepe aviomiehensä. Kuva: Chris Pedota / EPA

Vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa menehtyneiden ihmisten tunnistaminen jatkuu yhä. Tiistaina tutkijat onnistuivat tunnistamaan belgialaisen miehen, joka oli WTC-iskujen aikaan 31-vuotias.

WTC:n tuhossa kuoli 2 753 ihmistä, mutta uhreista vain 60 prosenttia on tunnistettu. Vielä on 1 114 ihmistä, joiden henkilöllisyyttä ei ole kyetty varmistamaan.

WTC:n raunioista kerättiin vuosina 2001 ja 2002 tuhansia jäänteitä, joiden DNA:sta on pyritty toteamaan uhrien henkilöllisyydet.

Muslimiterroristien kaappaamat matkustajakoneet törmäsivät vuonna 2001 New Yorkin World Trade Centerin kahteen pilvenpiirtäjään sekä Yhdysvaltain puolustusministeriön rakennukseen Washingtonissa. Neljäs kaapattu kone putosi Pennsylvaniassa.

.
.