Hän on uusi ympäristöministeri – lue taustat

Kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen, 31, on entinen toimittaja ja Alexander Stubbin lehdistöavustaja.

Kotimaa
Sanni Grahn-Laaksonen ja Alexander Stubb.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ympäristöministerin salkun sai kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja ja puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen, 31. Ennen kansanedustajan pestiään hän työskenteli Iltalehdessä toimittajana sekä Tukholman-kirjeenvaihtajana ja myöhemmin Alexander Stubbin (kok.) lehdistöavustajana tämän ulkoministerikaudella.

Eduskunnassa Grahn-Laasonen toimii työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa. Aiemmin hän vaikutti sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Ympäristövaliokunnassa hän ei ole työskennellyt.

Grahn-Laasonen on kotoisin Forssasta, ja hän on Forssan kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja sekä Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja.

Syksyllä 2013 Sanni Grahn-Laasonen otti tiukan kannan kokoomusnuorten ohjelmaan, jonka katsoi flirttailevan rasismin kanssa. Syynä oli se, että kokoomusnuoret halusivat poistaa rikoslaista pykälän kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Vuonna 2013 Viestintävirasto kielsi Loton esittämisen Ylellä. Taustalla oli Grahn-Laasosen aloite Loton ja muiden Veikkauksen ohjelmien poistamiseksi julkisesti rahoitetun Yleisradion kanavilta. Kansanedustaja kertoi tuolloin olleensa huolissaan kaupallisen median toimintaedellytyksistä, ja nykyisin Veikkauksen ohjelmia näytetään MTV3:lla.

Koulutukseltaan Grahn-Laasonen on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Hän kirjoittaa blogia uusisuomi.fi:ssä ja Iltalehdessä, mutta ei kovin aktiivisesti: edelliset tekstit on päivätty viime toukokuulle.