Pitkään puurtaneilta toimihenkilönaisilta on katoamassa työn imu

Varsinkin pitkään työelämässä olleet toimihenkilöt kaipaavat muutoksia työhönsä. Moni toivoo mahdollisuutta liukuviin työaikoihin ja etätyöhön. Tämä käy ilmi Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn jäsentutkimuksesta. Jytyn kenttäkiertueella on ihmetelty, kuinka töissä jaksetaan eläkeikään asti.

Kotimaa
Merkintöjä kalenterissa
Sini Ojanperä / Yle

Jytyn jäsentutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) tuloksista kerrotaan tällä viikolla liiton työpaikkakiertueella. Tiistaina jytyläiset jalkautuivat Alajärvelle, Alavudelle ja Kuortaneelle.

Kiertueella mukana oleva alueasiamies Ulla Salmenheimo-West pitää tuloksia siinä mielessä huolestuttavina, että monella iäkkäällä työntekijällä tuntuu työn imu olevan kateissa. Tutkimuksen valossa suunnitelmat eläkeiän nostamisesta tuntuvat hankalilta.

– Täältä kentältä on tullut sellaista viestiä, että eläkeiän nostamista ei ymmärretä. Samalla kannetaan huolta siitä, että sukupolvi nuoria jää ilman työtä eikä ehkä ollenkaan pääse työn syrjään kiinni, sanoo Salmenheimo-West.

Pitkään puurtaneet naiset väsyvät

Jyty edustaa kuntien, kuntayhtymien, seurakuntien sekä yksityisten ja mm. kolmannen sektorin palveluksessa olevia henkilöitä. Jäsenistä liki 90 prosenttia on naisia ja jäsenistön ikärakenne on sellainen, että vanhempien työntekijöiden ääni korostuu.

Jäsentutkimuksessa on selvitetty Jytyn jäsenten työhyvinvointia, työssä jaksamista, liikkumista, terveyttä ja säästötoimenpiteiden kohteeksi joutumista. Tutkimus osoittaa, että säästötoimenpiteet ovat lisääntyneet ja työn henkinen kuormittavuus on jatkuvaa viidesosalla Jytyn jäsenistä.

– Vanhemmat työntekijät reagoivat muutoksiin tietysti eri tavalla kuin nuoremmat, huomauttaa Salmenheimo-West.

Hänen mukaansa jäsentutkimus kertoo, että juuri pitkään töitä tahkonneiden keskuudessa on ilmiselvästi tarvetta helpottaa työelämää.

– Toivotaan mahdollisuutta liukuviin työaikoihin, osa-aikatyöhön, etätyöhön, vuorotteluvapaisiin.

Salmenheimo-Westin mukaan tällä hetkellä kentällä huolettavat kovasti vuorotteluvapaajärjestelmään tulleet muutokset. Vuorotteluvapaan ehdot tiukkenivat syyskuun alussa.

Pelisääntöjä tarvitaan neuvotteluihin

Toistuvasti tehtävä jäsentutkimus on ammattiliitolle tärkeä työkalu. Tutkimustietoa pystytään hyödyntämään sopimusneuvotteluissa.

Alueasiamies Ulla Salmenheimo-Westin mukaan nyt tehdystä tutkimuksesta tärkein viesti neuvottelupöytiin on se, että pelisäännöt pitää saada sovittua.

– Kun esimerkiksi kunnissa suunnitellaan ja toteutetaan säästöjä, pitää olla selkeät pelisäännöt, miten niiden vaikutukset kohdennetaan eri henkilöstöryhmiin.

Salmenheimo-Westin mukaan yt-neuvotteluiden käytännöissä on parantamisen varaa.

– Ihmiset ymmärtävät kyllä, kun asiat perustellaan hyvin ja oikein sen sijaan, että säästökohteet valitaan mielivaltaisesti.