Haminan sataman liikenteessä piristymisen merkkejä

HaminaKotka -sataman toimitusjohtajan Kimmo Naski kertoo, että varsinkin metsäteollisuuden tuotteiden liikennemäärä on kasvanut Haminassa. Kuunvaihteen jälkeen Haminaan on tulossa ennätyslasti alumiinisavea.

Kotimaa
Rekka ajaa laivasta
Yle / Juha Korhonen

Haminan sataman liikenteessä on merkkejä piristymisestä. HaminaKotka -sataman toimitusjohtajan Kimmo Naski kertoo, että varsinkin metsäteollisuuden tuotteiden liikennemäärä on kasvanut Haminassa. Myös nesteliikenne on säilynyt Haminassa vahvana. Naskin mukaan tämä on hyvä merkki Haminaa ajatellen varsinkin kun yleisessä talouden tilassa ei näy merkkejä kohentumisesta.

Kuunvaihteessa satamaan on tulossa kaksi suurta, noin 200 metrin pituista, alusta, jotka lastaavat sellua ja sahatavaraa. Ensi viikolla Haminaa saapuva Saga Fantacy -alus lastaa yli 30 000 kuutiota sahatavaraa. Lokakuun alussa satamaan saapuu myös CMB Catherine, joka lastaa noin 30 000 tonnia sellua. Kuunvaihteen jälkeen Haminaan saapuu Cy Thunder -alus lastinaan 42 000 tonnia alumiinisavea. Lasti on nykyhistorian suurin Haminan satamaan tullut lasti.

HaminaKotka -sataman toimitusjohtajan Kimmo Naski kertoo, että nämä alukset ovat merkkejä Haminan sataman uudesta tulemisesta. Kyseessä on Haminan satamalle uudentyyppisestä liikenteestä. Viime vuosina Haminan kuivaliikenne on ollut pääasiassa kontteja ja rekkoja kuljettavia conro-aluksia.

Naski uskoo, että satamaoperaattorien, satamayhtiön ja muiden toimijoiden yhteistyöllä Haminaan saadaan myös uutta pysyvää liikennettä hetken hiljaiselon jälkeen.