Reuters: Venäjän joukot vetäytyvät Ukrainasta

Uutistoimisto Reutersin haastattelema Nato-lähde sanoo, että Venäjän joukkoja on kuitenkin yhä Ukrainassa. Lisäksi useat tuhannet venäläissotilaat ovat jääneet lähelle Ukrainan rajaa.

Ulkomaat

Sotilasliitto Nato kertoo Venäjän joukkojen vetäytyvän Ukrainasta. Tästä huolimatta suuri joukko venäläissotilaita on yhä asemissa lähellä Ukrainan rajaa.

– On tapahtunut merkittävä Venäjän joukkojen vetäytyminen Ukrainasta, kertoo everstiluutnantti Jay Janzen sähköpostissaan uutistoimisto Reutersille.

Vetäytymisestä huolimatta Ukrainassa on yhä venäläisiä sotilaita. Janzenin mukaan venäläisjoukkojen määrää on vaikea arvioida, koska Venäjä-mieliset separatistit hallitsevat rajanylityspisteitä, joissa joukot liikkuvat edestakaisin jatkuvasti. Lisäksi erikoisjoukkojen sotilaita on vaikea havaita.

Syyskuun alussa Naton sanoi, että Ukrainassa on useita tuhansia venäläissotilaita ja satoja panssarivaunuja sekä panssaroituja ajoneuvoja. Ukrainan rajan läheisyydessä kerrottiin olevan noin 20 000 sotilasta.

Janzenin mukaan Ukrainan armeijan ja separatistien väliset yhteenotot näyttävät vähentyneen.

– Nato toivottaa tervetulleeksi nämä myönteiset merkit ja kehottaa kaikkia osapuolia jatkamaan työtä rauhanomaisen ratkaisun aikaansaamiseksi, Janzen sanoo.

Lähteet: Reuters