Sergei ja Andrei saivat #TomofRussia-postia

Yle Tampere lähetti hiljattain postia testatakseen, menevätkö homoeroottisilla postimerkeillä varustetut lähetykset perille Venäjällä. Ainakin kolme lähetystä neljästä on nyt perillä.

Ulkomaat
Tom of Finland -postimerkkejä postipaketissa
Sergei

Pietarissa asuva Sergei sai viime sunnuntaina postia Yle Tampereen toimitukselta (siirryt toiseen palveluun). Suuressa paketissa oli pieni sisältö eli Radio Suomen logolla varustettu muovinen jääskrapa. Tällä kertaa paketin sisältö ei ollutkaan pääasia vaan komea rivi postimerkkejä paketin päällä.

Itella Posti Oy julkaisi 8. syyskuuta postimerkkiarkin, jossa on kolme Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen piirtämää homoeroottista merkkiä. Yle Tampere päätti testata kahden kirjeen ja paketin voimin, miten Venäjän posti ja tulli suhtautuvat homoeroottisiin postimerkkeihin. Venäjällä on voimassa laki, joka kieltää välittämästä alaikäisille tietoa homoseksuaalisuudesta.

Paketit perillä kirjeitä nopeammin

Postin mukaan Suomesta lähetetty paketti saapuu Venäjälle perille keskimäärin 14 arkipäivän kuluessa. 9. syyskuuta lähetetyistä paketeistamme toinen saavutti vastaanottajansa 16. ja toinen 21. syyskuuta.

Kirjeet, joiden pitäisi ehtiä vastaanottajilleen Suomesta Venäjälle 6-9 arkipäivän kuluessa, näyttävät olleen paketteja hitaampia. Pietarilainen Andrei Korepanov kertoi tänään keskiviikkona Instagramin välityksellä (siirryt toiseen palveluun), että hänelle lähetetty kirje on nyt vihdoin perillä.

Koelähetyksistämme viimeinen eli kirje toimittaja Erkka Mikkoselle Moskovaan ei vielä tänään ollut ehtinyt postilaatikkoon.

Yle Tampereen testi osoitti, että suomalaisten postimerkkien homoeroottinen kuvitus ei Venäjän postia tai tullia hätkäytä.

– Asiaan saatetaan puuttua vasta sen jälkeen, jos asiasta nousee julkinen kohu venäläisessä mediassa, Mikkonen arveli testistä etukäteen.

Pietarissa pakettimme vastaanottanut Sergei ei halua kertoa sukunimeään julkisuuteen.