Sirpa Paaterosta kehitys- ja omistajaohjausministeri

SDP:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä päättivät asiasta iltapäivällä. Paatero nimitetään tehtävään huomenna.

politiikka
Sirpa Paatero.
SDP:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä päättivät asiasta hetki sitten. Paatero nimitetään tehtävään huomenna.

Kansanedustaja Sirpa Paaterosta tulee uusi kehitys- ja omistajaohjausministeri. SDP:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä päättivät asiasta iltapäivällä.

50-vuotias Paatero on kolmannen kauden kansanedustaja Kymen vaalipiiristä. Ennen eduskuntaan nousemistaan hän työskenteli ehkäisevän päihdetyön ohjaajana.

Paatero nimitetään tehtävään huomenna presidentin esittelyssä.

Ministerin tehtävä vapautui, kun vihreät päättivät lähteä hallituksesta sen puollettua Fennovoiman ydinvoimaluvan muuttamista. Vihreiden kaksi ministerinpaikkaa jaettiin päähallituspuolueiden kokoomuksen ja SDP:n kesken. Pienemmät hallituspuolueet RKP ja kristillisdemokraatit saivat joitakin uusia tehtäviä nykyisille ministereilleen.

Rinne: Painava salkku

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne painotti valinnan jälkeen, että kyseessä on painava salkku, joka ei tarjoa "pikavoittoja tai pisteitä", vaan vakavien asioiden ratkomista.

Paateron valintaa tehtävään hän perusteli tämän pitkäaikaisella eduskuntakokemuksella sekä toimimisella eduskunnan talousvaliokunnassa, jossa käsitellään muun muassa omistajaohjausasioita. Lisäksi Paaterolla on Rinteen mielestä kykyä asioiden eteenpäin viemiseen ja uuden oppimiseen.

- Siitä syystä meidän yksimielinen valinta oli Sirpa tähän tehtävään, hän sanoi.

Paatero: Omistajaohjausasiat tutumpia

Paatero itse sanoi ottavansa haasteen vastaan innoissaan, vaikka ymmärtääkin tehtävän olevan varsin lyhytaikainen. Hän myönsi, että omistajaohjausasiat ovat hänelle tuttuja, mutta kehitysyhteistyö on oudompi alue.

Paatero ei halunnut tehdä vielä suuria linjauksia kummallakaan sektorilla. Omistajaohjausasioihin hän lupasi perehtyä heti huomenna tapaamalla omistajaohjausyksikön väkeä.

Hän huomautti kuitenkin, että valtion omistuksissa pitää paitsi huolehtia yritysten tulevaisuudesta myös muistaa, että henkilöstö on tärkeä voimavara.

- Uskon, että henkilöstöryhmien kanssa tulen käymään paljon neuvotteluja, Paatero sanoi.