Uudesta kehitysministeristä ei odoteta kohuotsikoita: "Sirpa on tasaisen varma ja järkevä"

Uuden kehitys- ja omistajaohjausministerin Sirpa Paateron (sd.) puoluetoveri, Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nina Brask pitää Paateroa erittäin ihmisläheisenä persoonana.

Kotimaa
Sirpa Paatero.
Sirpa Paatero.Markku Ulander / Lehtikuva

Kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron pitkäaikainen puoluetoveri, Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nina Brask iloitsee vilpittömästi Paateron noususta ministerin pallille.

– Olen äärettömän onnellinen. Valinta oli toivottu ja jännitystä pidettiin yllä loppuun asti. Kotkan kaupungin ja Karhulan työväenyhdistyksen kannalta tämä on aivan upea saavutus, Brask sanoo.

Sirpa Paatero on 50-vuotias kolmannen kauden kansanedustaja Kymen vaalipiiristä. Ennen eduskuntaan nousemistaan hän työskenteli ehkäisevän päihdetyön ohjaajana.

– Sirpa on hyvin ihmisläheinen ja kuuntelevainen. Hän ei tee päätöksiä suoralta kädeltä vaan selvittää asiat perinpohjin. Ministerin tehtävässä hän varmasti kuuntelee asiantuntijoita, Brask arvelee.

Raskas salkku kantaa

Kansanedustajana Paatero ei ole ollut kaikkein näkyvimpiä tai räiskyvimpiä persoonia. Brask uskoo, että ministerinä linja jatkuu samana.

– Hän on ollut tasaisen varma poliitikko ollu jo viimeiset kymmenen vuotta. Näkyvyydellä ja räiskyvyydellä ei aina saavuteta parasta tulosta. Omat kyvyt voi tuoda julki muulla toiminnalla ja järkevillä lausunnoilla.

Näkyvyydellä ja räiskyvyydellä ei aina saavuteta parasta tulosta. Omat kyvyt voi tuoda julki muulla toiminnalla ja järkevillä lausunnoilla.

Nina Brask

Omistajaohjaus on saanut viime aikoina hyvin suurta näkyvyyttä valtion tasolla. Kuntalaisia ja kansalaisia ovat keskusteluttaneet omistajaohjauksen linjat, palkkiot ja osingot.

– Ne saattavat nousta vielä keskusteluun, koska palkkiot ovat tiukan rahan aikana muutenkin tapetilla. Se on raskas ja hyvin seurattu salkku kannettavaksi.

Paateron ministeripesti on SDP:lle erittäin tervetullut myös eduskuntavaaleja ajatellen.

– Todennäköisesti se auttaa Sirpaa eduskuntavaaleissa erittäin paljon, vaikka hän onkin nyt pätkäministeri. Demarit kaipaavat nyt potkua etenkin Kaakkois-Suomessa. Tämä tuo intoa vaalityöhön.