Perussuomalaiset vaativat voimakkaita toimia jihadismia vastaan

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on pettynyt hallituksen toimintaan ISIS-järjestön aiheuttaman uhan edessä. Kansanedustajat vaativat hallitusta reagoimaan myös YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiin.

Kotimaa
Kuvankaappaus ISISin videolta, jolla he rekrytoivat uusia jäseniä. Video on julkaistu 19. syyskuuta.
Kuvankaappaus ISISin videolta, jolla he rekrytoivat uusia jäseniä. Video on julkaistu 19. syyskuuta. Kuvan henkilöillä ei ole tekemistä uutisen kanssa.ISIS / Reuters-tv

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii hallitukselta nopeaa reagointia äärijihadismin ja erityisesti ISI-järjestön aiheuttamaan uhkaan. Puolue on pettynyt sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) vastaukseen, jonka tämä on antanut kansanedustaja Ari Jalosen (ps.) tekemään kirjalliseen kysymykseen.

Jalonen vaati aiemmin tässä kuussa kirjallisessa kysymyksessään, että ulkomaille sotimaan lähteminen pitäisi kriminalisoida. Räsänen toteaavastauksessaan, (siirryt toiseen palveluun)että ministeriö on aloittanut selvityksen säädösmuutoksista, mutta perussuomalaisten mielestä hallitus vähättelee ääri-islamismin aiheuttamia riskejä.

"Suomen reagoitava YK:n päätökseen"

Perussuomalaiset muistuttavat nostaneensa saman ongelman esille jo kolme vuotta sitten. Perussuomalaisten mielestä hallituksen pitää kertoa, aikooko hallitus reagoida YK:n yleiskokouksen päätökseen.

– YK:n turvallisuusneuvosto teki keskiviikkona päätöksen, jonka mukaan jäsenmaiden tulee hyväksyä laki, jossa omien kansalaisten liittyminen jihadisteihin määritellään vakavaksi rikokseksi, perussuomalaiset sanovat ja vaativat tällaista lakia pikaisesti eduskuntaan.

YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti päätöslauselma, joka vaatii YK:n jäsenmaita estämään kansalaistensa matkustamisen ulkomaille taistelemaan tai rekrytoimasta taistelijoita konflikteihin tai rahoittamasta konflikteja.

Päätöslauselma on kaikkia YK:n jäsenmaita sitova, ja järjestön peruskirjan mukaan turvallisuusneuvostolla on oikeus jopa voimatoimin vaatia jäsenmaitaan noudattamaan sitä.

Myös Suomesta on lähtenyt taistelijoita ISIS-järjestön riveihin Syyriaan ja Irakiin.