1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

TVO:n toimitusjohtaja: "Harmittaa"

Teollisuuden Voima hämmästelee, miksi hallitus hylkäsi Olkiluoto 4:n rakentamisluvan jatkoaikahakemuksen. Käytännössä TVO ei vielä pysty arvioimaan, torppaako päätös ydinvoimalan rakentamisen lopullisesti.

TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua. Kuva: TVO

Teollisuuden Voiman toimitusjohtaja Jarmo Tanhua on erittäin harmissaan hallituksen päätöksestä jättää antamatta jatkoaikaa Olkiluoto 4:n rakentamislupahakemuksen jättämiselle.

– Päätös on nyt tehty, se on tärkeintä. Olemme pitkään valmistautuneet ja vieneet tätä eteenpäin. Totta kai tämä harmittaa, Tanhua sanoo.

Hallitus teki torstaina päätöksen TVO:n jatkoaikahakemuksen hylkäämisestä äänin 10–3. Hakemuksen puolesta äänesti ainoastaan kolme demariministeriä.

Seuraavia askelia emme ole miettineet yhtään.

TVO:n toimitusjohtaja Jarmo Tanhua

Olkiluoto 4:n jatko epävarma

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan suurin syy hakemuksen kaatumiselle on se, että TVO:n omistajat eivät ole pystyneet osoittamaan, että ydinvoimala rakennettaisiin.

Olkiluoto 4:n rakentamislupahakemus pitäisi jättää ensi kesänä, mutta Olkiluoto 3 -voimalan rakentamisen viivästyminen on viivyttänyt myös nelosreaktorin rakentamisluvan valmistumista.

Toimitusjohtaja Tanhua ei osaa arvioida, pystyykö TVO jättämään rakentamislupahakemuksen ensi kesäkuun loppuun mennessä.

– Seuraavia askelia emme ole miettineet yhtään.  Olemme jo käyttäneet hankkeeseen 80 miljoonaa ja olemme olleet sitoutuneita, Tanhua sanoo.