Kalasataman kauppakeskus nokittaa koollaan Kampin – Rakentaminen alkaa vielä tänä vuonna

Rakennusliike SRV on saanut kasaan Helsingin Kalasatamaan tulevan suuren kauppakeskuksen sijoittajaryhmän. Lähes 500 miljoonan euron keskuksesta tulee huomattavasti Kampin kauppakeskusta suurempi.

Kotimaa
Havainnekuva Kalasataman alueesta
SRV

Helsingin Kalasatamaan nousevat uuden kauppakeskuksen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vielä tänä syksynä.

Rakennusliike SRV kertoo saaneensa kasaan kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen sijoittajaryhmän. Sijoittajaryhmän kanssa allekirjoitettu sopimus on arvoltaan noin 240 miljoonaa euroa mikä on puolet koko keskuksen hinnasta.

Kalasataman REDIstä tulee valmistuessaan Helsingin kantakaupungin suurin kauppakeskus. Kauppakeskuksen koko on 60 000 neliömetriä, kun esimerkiksi Kampin kauppakeskuksen vuokrattava pinta-ala on noin 40 000 neliötä.

Pääkaupunkiseudun jättikeskukset Sello, Itis ja Jumbo menevät kuitenkin koossa Kalasataman kauppakeskuksen ohi.

Kauppakeskuksen asiakkuusjohtaja Pia Svensk kertoo, ettei keskukseen tule hypermarketteja vaan siellä keskitytään pienempiin ruokakauppoihin ja erikoismyymälöihin. Tällä hetkellä kasassa on noin viidennes tulevista vuokralaisista. Nyt käynnissä olevat vuokraneuvottelut kuitenkin kattavat arviolta 70 prosenttia keskuksen vuokrapinta-alasta.

Keskuksen yhteyteen tuleva pysäköintilaitos palvelee myös Kalasataman metroaseman liityntäpysäköintipaikkana. Lisäksi kauppakeskuksen yhteyteen rakennetaan korkeita tornitaloja.

Tavoitteena on, että kauppakeskus avautuu täydessä laajuudessaan keväällä 2018.

Kalasatamaan rakentuu parhaillaan yksi Helsingin uusista asuinalueista. Asukkaita alueelle tulee 20 000 ja työpaikkoja noin 8000.

Koko alueen on määrä olla valmis 2030-luvulla.