Rinne: TVO ei saanut yhdenvertaista kohtelua

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne puolsi torstaina valtioneuvoston yleisistunnossa TVO:n periaatepäätöshakemusta.

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) vaatii Teollisuuden Voiman hakemukselle yhdenvertaista kohtelua.

Rinne kertoo tiedotteessaan, että hänen mielestään Fennovoimaa ja TVO:ta ei ole kohdeltu periaatepäätöshakemusten suhteen yhdenvertaisesti, kun valtioneuvosto hyväksyi viime viikolla vain Fennovoiman hakemuksen.

– Molemmissa hakemuksissa on kysymys hankkeiden toteuttamiseen liittyvien epävarmuustekijöiden huomioon ottamisesta, Rinne kertoo.

Hallitus päätti torstaina, ettei se anna TVO:n ydinvoimaluvalle jatkoaikaa. Rinne teki torstaina valtioneuvoston yleisistunnossa esityksen, jossa puolsi TVO:n periaatepäätöshakemusta.

Rinne: "Nyppii"

Rinne kertoi myöhemmin tiedotusvälineille eduskunnassa, että häntä "nyppii" hallituksen tekemä päätös. Rinne kummastelee muun muassa sitä, että elinkeinoministeri Jan Vapaavuoden (kok.) mukaan TVO:n hallitus ei olisi sitoutunut hankkeeseen.

- Tuntuu aika ihmeelliseltä, että haetaan, mutta ei olla sitoutuneita. Minusta jo pelkästään tämä osoittaa sen, että tämmöinen arvio on väärä, Rinne sanoi.

Hän ei kuitenkaan usko, että asian ympärillä käyty vääntö vaikuttaisi hallituspuolueiden väleihin. Hän vakuuttaa, että yhteistyö sujuu edelleen myös Vapaavuoren kanssa.

- Meillä on koko ajan hyvin toiminut yhteistyö. Ollaan vähän eri mieltä asioista ja molemmat sanovat aika kovaa toisilleen. Mutta yhteistyö pelaa.