Vuokatti laittaa 1,5 miljoonaa lasten lasketteluun – ilmakuvaa

Vuokatin laskettelurinteet tekevät merkittävän investoinnin lapsien lasketteluolosuhteiden parantamiseen. Lapset saavat 500 neliötä omaa tilaa, uudet hissit ja rinteiden muotoilukin laitetaan uusiksi.

Kotimaa
Ilmakuva Vuokatin päärinteistä
Vuokatinrinteet investoi 1,5 miljoona euroa lasten rinteiden muotoiluun ja lasten sisäleikkipaikan rakentamiseen. Leikkipaikka tulee päärinteiden juureen. Video: Heikki Rönty / Yle

Lasten lasketteluolosuhteet paranevat Vuokatissa. Päärinteiden ala-asemalle tehdään 1,5 miljoonan euron investointi erityisesti lapsia ja lapsiperheita ajatellen.

– Vuokatinrinteilläkin on ollut hyvät harjoitteluolosuhteet lapsille, mutta niitä parannetaan edelleenkin. Alueelle tulee lisää mattohissejä joissa on tuubi päällä, jolloin lumet eivät tule sisään, kertoo Vuokatinrinteiden toimitusjohtaja Ilkka Suutarinen.

Myös lasten rinnealueita muotoillaan uudestaan.

– Alueita profiloidaan ja sitten vielä tehdään 500 neliön tila, johon mahtuu sekä hiihtokoulu että lasten sisäleikkipaikka.

Mattohissien saksalaisasentajat tulevat alueelle lokakuussa.

– Valmista pitäisi olla viimeistään marraskuun puolivälissä eli ennen kauden alkua, sanoo Suutarinen.

Matkailumarkkinoinnissa Vuokatti on pärjännyt tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin. Takapakkia ei ole tullut samassa mitassa kuin muilla alan toimijoilla.

Matkailuyrittäjien mukaan yhtenä syynä on Vuokatin on profilituminen lapsiperheisiin ja aktiivisiin liikkujiin, joiden matkapäätökset ovat pysyvämpiä kuin muiden.