Täysin uusiutunut PerPo lähtee haastajana lentopallon Mestaruusliigaan

Perungan Poikien uudistunut joukkue lähtee haastamaan Lentopallon Mestaruusliigaan kokeneempia joukkueita. PerPon edustusjoukkue on kokenut täydellisen nuorennusleikkauksen ja pelaajien keski-ikä on alle 21 vuotta.

urheilu
Perungan pojat
Perpon pelaajat kuuntelevat valmentajansa Normunds Veinbergsin ohjeita harjoituksen jälkeen Urheiluopistolla syyskuussa 2014.Raimo Torikka / Yle

Perungan poikien joukkue koki kesän aikana täydellisen muodonmuutoksen. Vanhat perpolaiset vaihtoivat maisemaa tai lopettivat. Myös valmentaja on vaihtunut. PerPon peräsimeen on palannut PerPo-ikoni Normunds Veinbergs.

Perpolla on tällä hetkellä yhdeksän sopimuspelaajaa ringissä ja kymmenettä odotetaan kiihkeästi.

Tuo kymmenes on Puolan MM-kisoissa Australian maajoukkeessa mukana ollut 18-vuotias libero Luke Perry. Hän tulee Rovaniemelle ensi viikolla, kertoi Perryn ystävä ja joukkueen passari Arshdeep Dosanjih.

Joukkue on todella nuori. Kymmenestä sopimuspelaajasta puolet ovat 18-20 -vuotiaita. Vanhin pelaaja on saksalainen Raphael Möllers, 28. Seuraavaksi vanhin on lokakuussa 24 täyttävä yhdysvaltalaishakkuri Joseph Smalzer.

Kapteeniksi valittu keskitorjuja Tuomas Hautala täyttää joulukuussa 23. Keskitorjuja Tuomas Kaurto on 21. Passari Joel Juurinen on 20. Yleispelaaja Peetu Mäkinen ja libero Matti Alatalo 19. Autraliainen passari, 205-senttinen Arshdeep Dosanjih on 18-vuotias.

Liigapeleissä on haastetta

Perungan Poikien valmentajan Normunds Veinbergsin mukaan joukkue tarvitsee kovaa harjoittelua ja kovia pelejä päästäkseen liigan tasolle, koska joukkueessa on useita ensikertalaisia.

– Pitäisi kehittää psyykkistä tasoa ja valmiutta ottaa vastuuta sekä muita sivusta tulevia häiriötekijöitä, että päästään kunnon peleihin. Suomen liigassa pelataan nopeaa ja voimakasta lentopalloa ja nuoret pelaajat ovat tottuneet kuitenkin pelaamaan hieman rauhallisempaa lentopalloa. Siitä on iso askel hypätä liigaan, selvittää Veinbergs.

– Hyviä merkkejä on kuitenkin ollut ja porukka on halukas oppimaan uusia asioita, lisää Veinbergs.

Lisämiehiä kaivataan

PerPo osallistui perinteiseen Lohenkutu-turnaukseen viikko sitten Oulussa. Siellä vastassa oli tuttu liigajoukkue Oulun Etta ja liiganousija LiigaSärkät Kalajoelta sekä norjalaisjoukkue Tromssasta.

– Harjoituspeleissä nähtiin, että eteenpäin on menty, mutta samalla tuli esiin materiaalin kapeus. Se on se kipein kysymys tällä hetkellä, pahoittelee Normunds Veinbergs tilannetta.

– Toiveissa on, että tähän saadaan pian apu kun lähipäivinä tehdään sopimus Napan, eli Napapiirin pallokettujen kanssa. Toivottavasti siitä saadaan ratkaisu niin nopeasti kuin mahdollista, heittää Veinbergs loppuun.