1. yle.fi
  2. Uutiset

Paatero: Minua ei haittaisi, jos Altia jäisi valtiolle

Omistajaohjausministeriksi tänään nimitetty Paatero pitää mahdollisena, ettei valtion alkoholijuomayhtiölle löydy ostajaa.

politiikka
Sirpa Paatero.
Sirpa Paatero.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Omistajaohjausministeriksi tänään nimitetty Sirpa Paatero (sd.) ei olisi pahoillaan, jos valtion alkoholijuomayhtiö Altiaa ei myytäisikään. Eduskunta hyväksyi Altian myyntivaltuudet kesäkuussa.

- Ehkä olin itse aika kriittinen niiden myyntivaltuuksien myöntämiseen. Eli ehkä sanoisin niin päin, tällä lailla maallikon omaisesti, että minua ei haittaisi, vaikka se jäisi valtiolle, Paatero pyöritteli.

Eduskunta asetti myynnin ehdoksi työllisyyttä, suomalaisen viljan käyttöä ja yhtiön omistusrakennetta koskevan selvityksen tekemisen. Paatero sanoi pitävänsä mahdollisena, että sopivaa ostajaa ei löydy.

- Ei kukaan tiedä, löytyykö sellaista ostajaa vai myydäänkö sitä ollenkaan. Sehän oli vaan myyntivaltuus, ei myyntipäätös, hän korosti.

Paatero nimitettiin tänään kehitys- ja omistajaohjausministeriksi. Samalla nimitettiin ympäristöministeriksi kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen.

Lue seuraavaksi