Anvian työntekijät lähtivät taisteluun yhtiön puolesta – osakkeenomistajilta kerätään valtakirjoja

Pohjalaisen teleyhtiön Anvian työntekijät ovat käynnistäneet valtakirjojen keräämisen yhtiön osakkeenomistajilta. Tarkoitus on puolustaa yhtiön säilymistä itsenäisenä. Huolena on uusien osakkeiden lipuminen uudelle suuromistajalle, Elisalle, sekä työpaikkojen säilyminen alueella.

Kotimaa
Anvia
YLE/ Hans-Mikael Holmgren

Anvian työntekijät ovat alkaneet kerätä osakkeenomistajien valtakirjoja puolustaakseen teleyhtiön itsenäistä asemaa paikallisena toimijana. Toistaiseksi voimassa olevilla valtakirjoilla työntekijät voivat edustaa osakkeenomistajia tulevissa yhtiökokouksissa.

Taistelu Anvian omistuksesta alkoi, kun Elisasta tuli noin kuukausi siten Anvian suurin omistaja. Huolena on uusien osakkeiden lipuminen uudelle suuromistajalle sekä työpaikkojen säilyminen alueella.

Työntekijät kokevat, että valtakirjojen keräämisellä ja yhteisen rintaman luomisella, pystytään puolustamaan paremmin yhtiön paikallista omistusta.

Työntekijöiden arvion mukaan jopa 60 prosenttia Anvian osakkeenomistajista on yksityisiä ihmisiä, lisäksi osakkeita on yhteisöillä sekä kunnilla.

– Kokemukset aiemmista paikallisten puhelinyhtiöiden omistajanvaihdoksista ovat sellaiset, että väkeä on vähennetty. Meillä on aito huoli alueen työpaikoista, perustelee toimihenkilöiden pääluottamusmies Pertti Kulkula.

Työntekijät toimivat asiassa itsenäisesti, toimiva johto ei ota kantaa valtakirja-asiaan.

Anvian työntekijät keräsivät osakkeenomistajien valtakirjoja samaan tarkoitukseen myös vuonna 2009. Silloin Anvia jäi paikalliseen omistukseen.

– Viimeksi onnistuimme hyvin, jos pääsisimme samaan tälläkin kertaa olisimme tyytyväisiä, sanoo Anvian toimihenkilöiden pääluottamusmies Pertti Kulkula.