Päivi Räsänen: Terroristiuhka otetaan vakavasti

Sisäministeri Päivi Räsänen sanoo, että terroristiuhka tulee ottaa vakavasti. Vasta-avatussa Joutsenon vastaanottokeskuksessa vieraillut ministeri sanoo, että radikalisoitunutta toimintaa kohtaan kehitetään uusia toimenpiteitä.

Kotimaa
Päivi Räsänen
Yle

Taistelualueilla radikalisoituneiden terroristien uhka on todellinen ja vakava, sanoo sisäministeri Päivi Räsänen. Joutsenon vastaanottokeskuksella vierailleen ministerin mukaan uhkaa vastaan tulee toimia monin eri keinoin. Räsäsen mukaan sisäministeriön työryhmä selvittää keinoja parhaillaan.

– Tällä hetkellä sisäministeriön selvittelyssä on se, millä tavoin pystyisimme seuraamaan niitä henkilöitä, jotka mahdollisesti aikovat lähteä taistelualueille, kommentoi Räsänen.

Terroristiuhka asettaa paineita kehittää uusia lakeja

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan terroristiuhka on asettanut aihetta miettiä uusia lakeja. Suomessa terroristiryhmään osallistuminen ei ole tällä hetkellä kriminalisoitua.

– Olen esittänyt kysymyksen, olisiko aiheellista kriminalisoida myös terroristiryhmään osallistuminen. Vaikka terroristirikollisuus on hyvin laajasti kriminalisoitu niin terroristiryhmään osallistuminen ei Suomessa ole tällä hetkellä kiellettyä, sanoo Räsänen.