1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Staalon teatterifestit

Rovaniemeläisryhmä kilpailee Staalon teatterifesteillä

Rovaniemen kansalaisopiston Saalot-teatteriryhmä kävi Lapin Radion studiossa perjantaina ennen kuin he matkustivat Leville Staalon teatterifesteille. Saalot esittävät näytelmän "Sadonkorjuu" lauantaina festien kilpasarjassa.

Kuva: Staalon teatterifestit

Näytelmän ohjaaja Sari Laatikainen ja näyttelijä Matti Immonen kertoivat ennakkotunnelmiaan toimittaja Bikka Puoskarille ennen lähtöään Leville Staalon teatterifesteille (siirryt toiseen palveluun).

Saalot esittää festien kilpailusarjassa näytelmän Sadonkorjuu. Lauantain esitys on samalla näytelmän ensi-ilta, joten se on jännä paikka tekijöille, sanoo Matti Immonen.

– Sehän on niinku urheilijalla, että kun saadaan numerolappu rintaan, niin jännitys nousee ja pitää yrittää enemmän kuin koskaan tähän mennessä.

Sari Laatikainen halusi ohjata näytelmän heti, kun hän oli lukenut tekstin.

– Siinä oli jotain semmosta, mikä kosketti ihan valtavasti, ja sen takia ajattelin esitellä sen tälle ryhmälle ja tämä ryhmä sen sitten otti vastaan. Viime syksynä itse asiassa jo aloteltiin, mutta sitten meiltä jäi yksi näyttelijä pois ja se jäi tauolle, ja tänä keväänä saatiin tilalle uusi näyttelijä ja sitten keväällä alkoi taas treenit.

Näytelmässä käsitellään kahta aikatasoa: sota-aikaa ja nykypäivää.

– Siinä nousee päällimmäiseksi sota-aika ja sota-ajan tuomat seuraukset nykypäivään. Se on koko ajan se teema, jonka ympärillä toimitaan.