Hyppää sisältöön

KSML: Fennovoima haki ydinvoimalalupaa Rosatomin vanhoilla suunnitelmilla

Rosatomin johdossa työskentelevän Jukka Laaksosen mukaan uutta ydinvoimalasuunnitelmaa ei ehditty tehdä, koska Fennovoiman tilaus yllätti venäläisyhtiön, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Fennovoiman pääkonttori Helsingissä Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Fennovoiman Pyhäjoelle kaavaillulle ydinvoimalaitokselle haettiin lupaa vanhoilla suunnitelmilla, jotka venäläinen ydinvoimayhtiö Rosatom oli tehnyt vuosia sitten Pietarin ydinvoimalaansa varten, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Rosatomin tytäryhtiön Rosatom Overseasin varajohtaja Jukka Laaksonen kertoo Keskisuomalaiselle, että Fennovoiman kysely ydinvoimalan toimittamisesta yllätti Rosatomin, eikä uusia suunnitelmia ehditty tehdä. Hakemuksen pohjaksi kopioitiin vanhat suunnitelmat, vaikka niiden kaltaista ydinvoimalaa ei ole ollut tarkoituskaan rakentaa Suomeen.

Lehden mukaan Säteilyturvakeskuksella (Stuk) ei ole ollut tietoa siitä, että periaatepäätöksen täydennyshakemus perustui toiseen ydinvoimalahankkeeseen. Stuk on arvostellut hakemusta turvallisuuspuutteiden vuoksi.

Laaksonen sanoo Keskisuomalaiselle, että Rosatomin väki valmistelee parhaillaan varsinaista rakennuslupahakemusta, joka on jätettävä ensi vuoden kesäkuussa. Hänen mukaansa se tulee täyttämään kaikki vaatimukset.

.
.