1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Ministeri Paatero valmis kiristämään valtionyhtiöiden maaraportointia

Ex-valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kirjoitti blogissaan lauantaina, että Suomen pitäisi ottaa käyttöön maaraportointimalli valtionyhtiöissä. Uusi kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero piti ehdotusta hyvänä. Hänen mukaansa maaraportointi pitäisi olla kaikissa valtionyhtiöissä.

Ylen aamu
Sirpa Paatero
Hallitus sai perjantaina kaksi uutta ministeriä, kun ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen ja kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero vannoivat valansa. Heillä on nyt seitsemän kuukautta aikaa näyttää kyntensä. Uudet ministerit kävivät Aamu-tv:n vieraina.

Uuden kehitys- ja omistajaohjausministerin Sirpa Paateron (sd.) mukaan valtionyhtiöissä pitäisi ottaa käyttöön maaraportointimalli veropaon torjumiseksi.

Ex-valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kirjoitti lauantaina blogissaan, että monikansallisten yhtiöiden verovälttely murentaa hyvinvointivaltioiden perustaa. Hänen mukaansa Suomen pitäisi olla asiassa esimerkkinä ja ottaa käyttöön maaraportointimalli valtionyhtiöissä. Urpilainen kirjoitti kaipaavansa keskustelua kansainvälisten yritysten pääomavirtojen, voittojen ja verovastuiden läpinäkyvyydestä.

Paatero sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa kannattavansa Urpilaisen ehdotusta.

– Tiedän, että osa valtionyhtiöistä on jo tälläkin hetkellä tekemässä tätä. Pitää varmistaa, kun pääsen sisälle asioihin, että se tulee tehtäväksi kaikissa valtionyhtiöissä, Paatero sanoo.

Lue seuraavaksi