Hyppää sisältöön

Rintaliivien sovitus voi olla iloinen yllätys

Rintaliivit on aina sovitettava, sanoo niitä sivutoimisesti myyvä kemiläinen Kiki Maidell. Maidellin asiakkaista noin 70 prosenttia ei itsekään tiedä omaa kokoaan asiakassuhteen alussa ja hän kertoo kuulevansa usein iloisia hihkaisuja "en tiennytkään, että minulla on näin isot rinnat!".

Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Kiki Maidell kertoo törmäävänsä usein naisiin, joilla on huonoja kokemuksia liiviostoksilta. Sokkona ostetut liivit eivät istukaan, kuten toivoisi.

Tukevat ja mukavat liivitkin voivat olla kauniit. Kuva: Kati Siponmaa / Yle

– Me naiset olemme kaikki eri muotoisia ja eri kokoisia ja liivitkin ovat eri kokoisia ja -muotoisia. Aina sitä ei muisteta. Vaikka olisi kuinka söpö ja Hello Kittyllä koristeltu liivi, niin se ei automaattisesti kaikille sovi, Maidell hymyilee.

Maidell painottaa, että uusi liivimalli on aina sovitettava, koska istuvuuteen vaikuttavat myös leikkaukset ja materiaalit.

Yllätyksiä paidan alla

Kolme vuotta sivutoimisesti naisten alusvaatteita myynyt Maidell myöntää katselevansa kanssasisariaan sillä silmällä, että olisiko hänessä asiakaspotentiaalia.

"En tiennytkään, että minulla on näin isot rinnat!"

– Täytyy tunnustaa, että aina silloin tällöin näkee tapauksia, joista ajattelee, että "oi tuon kun saisi asiakkaaksi, hän tarvitsisi selvästi hyvät liivit", Maidell naurahtaa.

Vastaavasti Maidell bongaa myös hyvien liivien kanssa kulkevia naisia, mutta kuppikokoa ei usein vaatteiden alta pysty päättelemään.

– Kokoa ei aina näe päältäpäin. Sieltä voi tulla yllätyksiä, kun paita riisutaan.

Yllätyksiä on Maidellin mukaan tullut naisille itselleenkin.

– Sanotaan, että 70-prosenttisesti uudet asiakkaani ovat ensimmäisen sovituksen jälkeen huulet ymmyrkäisenä ja sanovat "en tiennytkään, että minulla on näin isot rinnat!". Usein ostetaan vain sitä samaa kokoa, jota on ostettu suurinpiirtein sieltä asti kun liivejä on alkanut käyttää.

Maidell muistuttaa, että esimerkiksi ikä, raskaudet, lihomiset ja laihtumiset muuttavat ja muokkaavat naisen kehoa elämän varrella.

Liivitkin kaipaavat lepoa

Perusnaisen vaatekaapista pitäisi löytyä vähintään kolmet hyvät liivit, joista yhdet on päällä, yhdet pyykissä ja yhdet lepovuorossa.

Jos on jatkuvasti samat liivit käytössä, niin se materiaali väsyy.

Kiki Maidell

– Liiveissä on elastaania ja sen pitää saada levätä välillä, että se pysyy tukevana. Jos on jatkuvasti samat liivit käytössä, niin se materiaali väsyy ja löystyy ja liivi vanhenee ennen aikojaan.

Maidell kertoo aina esittelytilaisuuksissa painottavansa myös liivien oikeaoppista pukemista.

– Ei niin, että laitetaan hakaset edessä kiinni ja sitten pyöritellään liivit paikoilleen. Siinä se materiaali löystyy. Selän takana täytyisi laittaa ne hakaset kiinni. Tietysti, jos on olkavammoja, niin edestä kiinnitettävä liivi voisi olla ratkaisu.

Edessä hakasten kiinni nyhrääminen kertoo Maidellille myös siitä, että liivissä on käyttäjälleen liian suuri ympärysmitta.

.
.