Poliisi torppaa marjanpoimijoihin liittyneet huhut: "Kissoja ei ole pyydystetty ansoilla"

Viikonvaihteessa Facebookissa ryöpsähtäneet huhut kissojen päätymisestä ulkomaisten marjanpoimijoiden ansoihin on torpattu poliisin toimesta. Vuottolahden koulun metsässä ei ole poliisin mukaan ollut ansoja.

Kotimaa
Koivu mäntymetsässä
Minna Heikura / Yle

Kajaanin poliisista Juha Lämsä kertoo, että paikallinen nainen oli tehnyt elokuussa poliisille ilmoituksen kadonneesta kissastaan.

– Kissa oli löytynyt Vuottolahden koulun aidassa olleeseen naruun sotkeutuneena. Poliisi tutki tilanteen kuvien perusteella, eikä kyseessä ollut ansa.

– Joku ulkopuolinen oli päästänyt kissan irti naruista, ja se oli palannut kotiin nälkiintyneenä. Eläinlääkäri oli joutunut hoitamaan sen osin kuoletunutta käpälää, Juha Lämsä kertoo.

Perjantaina ja lauantaina on Facebookin kahdessa suljetussa ryhmässä julkaistu yhteneväiset päivitykset siitä, että poliisi ja eläinlääkäri olisivat vahvistaneet, että ulkomaiset marjanpoimijat pyydystäisivät ansoilla kissoja ja oravia.

– Tämä on silkkaa huhupuhetta. Perjantaina julkaistun päivityksen tekijä on poistanut sen, koska sai siitä negatiivista palautetta. Poliisille ei ole tullut ilmoituksia Facebook-keskusteluiden perusteella, Juha Lämsä kertoo Yle Kainuulle maanantaina.

– Meillä ei ole tutkinnassa mitään tällaisia asioita, eikä aihetta epäillä mitään. Kesällä kiersi huhu, että pienien eläinten metsästystä varten ostellaan ilmakivääreitä. Mitään tällaistakaan ei ole toteen näytetty.

Huhumylly yllätti poliisin

Poliisi kertoo yllättyneensä Facebookissa viikonvaihteessa nousseesta huhumyllystä.

Yllättyksenä tämä tuli, että nyt asiasta nousee kohu Facebookissa.

Juha Lämsä

– Poliisin tiedossa on, että yksi kissa oli naruihin sotkeutuneena elokuussa, ja yksi kissanomistaja epäili ansaa. Sitä ei ole näytetty toteen. Yllättyksenä tämä tuli, että nyt asiasta nousee kohu Facebookissa.

Facebookissa päivityksen kommenteissa kerrottiin myös totena tapausta Kuhmosta, missä tutkapannallinen koira olisi poliisin toimesta löytynyt autosta.

– Olemme mekin tämän huhuna kuulleet, mutta tällaista tehtävää meillä ei ole ollut, vahvistaa Kuhmon poliisista Matti Sievänen.