Tulipalo matkustajalautalla Englannin kanaalissa – video

Ranskan ja Englannin välillä purjehtivassa matkustajalautassa syttyi tulipalo maanantaiaamuna.

Ulkomaat
Matkustajan kuvaamalta videolta otettu kuva Pride of Canterbury -matkustajalautan konehuoneessa syttyneestä palosta nousevasta savusta.
Matkustajan kuvaamalla videolla näkyy Pride of Canterbury -matkustajalautan palavasta konehuoneesta nouseva paksu savu lautan saapuessa Calaisin satamaan 29. syyskuuta.

Ranskan ja Englannin välillä purjehtivassa matkustajalautassa syttyi tulipalo maanantaiaamuna juuri sen saapuessa Calaisin satamaan Ranskassa. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Doverista Englannista lähteneellä Pride of Canterbury -nimisellä lautalla oli 337 matkustajaa ja 119 miehistönjäsentä. Tulipalo syttyi aluksen konehuoneessa vähän kymmenen jälkeen Suomen aikaa. Varustamon mukaan laivan automaattinen sammutusjärjestelmä sammutti palon. Poliisi ja palokunta auttoivat matkustajat ja miehistön pois aluksesta.

Lautalla ollut Ed Sproston oli istumassa lautan yläkannella puhumassa puhelimeen, kun kapteeni ilmoitti kovaäänisissä Sprostonin mukaan ”pienestä ongelmasta tyyrpuurin puoleisessa moottorissa”. Kapteenin mukaan hinaaja vetäisi lautan satamaan. Tällöin Sproston kuitenkin näki konehuoneesta nousevan paksun savun.

Pian myös palohälytys laukesi ja miehistö päätti evakuoida aluksen. Savu vaikeutti Sprostonin mukaan hengittämistä huomattavasti.

– Osa matkustajista alkoi joutua pakokauhun valtaan ja miehistö yritti rauhoitella heitä, mutta tilanne oli hieman kaoottinen. Palo kesti ainakin parikymmentä minuuttia, ennen kuin sprinklerit sammuttivat sen, Sproston kertoi KentOnline-uutissivustolle.

Varustamon mukaan lautta on pois liikenteestä, kunnes palon aiheuttamat vauriot on saatu arvioitua ja korjattua.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset