Talvivaara teki neljän miljoonan tappion

Espoon käräjäoikeus sai tiistaina kaivosyhtiön saaneerausohjelmaehdotuksen selvitysmies Pekka Jaatiselta. Yhtiö ei voi antaa vakuutusta siitä, että yrityssaneerausmenettely lopulta onnistuu, sanoo Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä.

Talvivaara
Kuusilammen avolouhos Talvivaaran kaivosalueella Sotkamossa.
Kuusilammen avolouhos Talvivaaran kaivosalueella Sotkamossa.Lehtikuva

Kaivosyhtiö Talvivaara on vihdoin julkaissut osavuosikatsauksensa vuoden alkupuoliskolta. Tappio pieneni tammi-maaliskuusta ja viime vuoden vastaavasta ajasta.

Toimitusjohtaja Pekka Perä arvioi markkinanäkymiä lyhyellä aikavälillä alkukesää varovaisemmiksi, mutta pitkällä tähtäimellä nikkelin markkinanäkymät ovat suotuisat.

Kaivosyhtiölle kertyi toisella neljänneksellä kertyi reilun neljän miljoonan euron tappio. Vuotta aiemmin tappiota tuli liki 24 miljoonaa euroa.

Liikevaihto oli 39,2 miljoonaa. Huhti-kesäkuussa 2013 liikevaihto oli 13 miljoonaa euroa.

Tammi-maaliskuun tappio oli reilut 7 miljoonaa euroa. Koko viime vuonna tappio oli alaskirjausten takia valtava: noin 700 miljoonaa euroa.

Saneerausmenettelyn ns. rauhoitusajalla Talvivaaran ei ole tarvinnut maksaa velkoja.

Talvivaaran varsinainen saneerausohjelmaehdotus meni tänään Espoon käräjäoikeuden käsittelyyn.

– Pidemmän aikavälin ratkaisut ovat edelleen työn alla, ja vaikka katsomme niiden toteutumisen olevan realistista esimerkiksi joukkovelkakirjalainan ja/tai osakeannin sekä yhden tai useamman ns. avainsijoittajan sitoutumisen kautta, on todettava, ettei positiivisen lopputuloksen saavuttaminen ole varmaa, sanoo toimitusjohtaja Pekka Perä Talvivaaran rahoituksen ongelmista.

Talvivaaran osakekurssi oli iltapäivällä hurjassa, reippaasti yli 20 prosentin syöksyssä.