Espoon valtuusto päätti Länsimetron jatkon rahoituksesta

Valtuusto päätti äänin 64–10 antaa lainatakauksen, jolla rahoitetaan Espoon kaupungin maksuosuus Länsimetron jatkamisesta Matinkylästä Kivenlahteen. Jatko-osuuden rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi kuussa.

Karttakuva länsimetrosta sekä länsimetron jatkeesta. Kuva: Länsimetro

Espoon valtuusto päätti maanantai-iltana antaa kaupungin omavelkaisen takauksen lainoille, joilla rahoitetaan Espoon maksuosuus Länsimetron jatkamisesta Matinkylästä Kivenlahteen. Päätös syntyi äänin 64–10.

Taattavien lainojen määrä on enintään 560 miljoonaa euroa. Summa voi koostua yhdestä tai useammasta lainasta tai rahoitusjärjestelystä, ja laina-aika on enintään 35 vuotta.

Lisäksi valtuusto päätti, että 80 miljoonaa euroa kaupungin investointirahaston pääomia käytetään Länsimetron jatkeen alkurahoitukseen. Laina maksetaan rahastoon takaisin vuoden 2020 loppuun mennessä.

Valtio on sitoutunut osallistumaan Länsimetron kustannuksiin 30 prosentin osuudella, mutta valtion rahoitusosuus alkaa vasta vuonna 2017. Siihen asti hankkeen rahoittaa kokonaisuudessaan Espoon kaupunki.

Tavoitteena on, että Länsimetron jatkeen rakentaminen alkaisi jo lokakuussa ja hanke valmistuisi 2020. Jatkeen hankesuunnitelman mukainen kustannusarvio on 801 miljoonaa euroa.