PLO: Netanjahu vääristelee räikeästi tosiasioita

Israelin pääministeri vertasi Hamasia Isis-järjestöön.

Ulkomaat

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vääristeli räikeästi tosiasioita verratessaan Hamasia ääri-islamilaiseen Isis-järjestöön, sanoo Palestiinan vapautusjärjestö PLO. Netanjahu puhui maanantaina YK:n yleiskokouksessa.

– Netanjahun puhe YK:ssa oli yhdistelmä häpeämätöntä faktojen vääristelyä ja pyrkimystä johdatella yleisöä vihapuheen, panettelun ja tarkoituksellisen väitteiden monimutkaistamisen avulla, sanoi PLO:n edustaja Hanan Ashrawi lausunnossaan.

Puheessaan Netanjahu kielsi Israelin syyllistyneen sotarikoksiin yli 2 000 kuolonuhria, valtaosin siviilejä, vaatineessa Gazan operaatiossa, joka jätti kaistaleen raunioiksi.

Sen sijaan Netanjahu sanoi palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin olevan Hamasin kanssa osasyyllinen Gazan pommituksiin.

– Hamas kätki rakettipatterinsa asutusalueille ja käski palestiinalaisten jättämään huomiotta Israelin varoitukset lähteä alueilta.

– Minä sanon presidentti Abbasille, että nämä ovat sotarikoksia, jotka teidän Hamas-kumppaninne tekivät yhdistyneessä hallinnossanne, jota te johdatte ja josta te olette vastuussa, Netanjahu sanoi.

Netanjahun mukaan Isis-järjestö ja Hamas "jakavat fanaattisen uskon, jota molemmat haluavat levittää huomattavasti laajemmalle kuin nyt hallitsemilleen alueille".

Gazassa Hamasin edustaja Sami Abu Zuhri sanoi AFP:lle, että Netanjahu väittää Hamasin ja Isis-järjestön olevan kolikon kaksi puolta, vaikka "Hamas on kansallinen vapautusjärjestö, siinä missä valloittaja [Israel] on pahuuden ja terrorismin lähde maailmassa".

Viimeisimmät, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn vetämät, rauhanneuvottelut kaatuivat huhtikuussa katkeraan molemminpuoliseen syyttelyyn.

Lähteet: AFP