Meksikossa 57 opiskelijaa kateissa – poliisia epäillään osallisuudesta

Viikonloppuna väkivaltaisuuksissa kuoli kuusi ja 25 loukkaantui.

Ulkomaat

Meksikossa syyttäjät tutkivat, ovatko paikalliset poliisit sekaantuneet 57 opiskelijan katoamiseen eteläisessä Guerreron osavaltiossa. Osavaltion johtava syyttäjä Iñaky Blanco Cabrera sanoi armeijan ja osavaltion poliisin etsineen opiskelijoita niin maastossa kuin helikoptereilla sunnuntaina ilmitulleen joukkokatoamisen jälkeen.

Opiskelijat katosivat Igualan kaupungin väkivaltaisuuksien jälkeen. Perjantaina ja lauantaina niissä kuoli kuusi ihmistä ja 25 loukkaantui.

Kuudesta kuolleesta kaksi oli opiskelijoita, jotka kuolivat poliisin ammuttua opiskelijoiden valtaamia busseja kohti. Opiskelijat osoittivat mieltään syrjiviä palkkauskäytäntöjä vastaan.

Osavaltion poliisi on pidättänyt 22 paikallista poliisia, joista 16:n uskotaan ampuneen. Kaikkiaan tutkijat kuulustelivat 162:ta poliisia.

– On kiistatonta, että liiallista voimaa käytettiin, eikä aseiden käytölle ollut oikeutusta, Blanco Cabrera on kuvaillut.

On kiistatonta, että liiallista voimaa käytettiin, eikä aseiden käytölle ollut oikeutusta.

Iñaky Blanco Cabrera

Hänen mukaansa viranomaiset tutkivat, onko tapahtunut "pakotettuja katoamisia". Näin Meksikossa kutsutaan puolustusvoimien tekemiä sieppauksia.

Liikennekameratallenteissa näkyy siviilejä paikallisen poliisin ajoneuvon takapenkillä ja todistajanlausunnon mukaan opiskelijoita on nähty selleissä, Blanco Cabrera sanoi.

Guerrero on yksi Meksikon köyhimmistä ja väkivaltaisimmista osavaltioista. Kaikkiaan yli 22 000 ihmistä on ilmoitettu kadonneeksi ympäri Meksikoa.

Lähteet: AFP