Tekninen valvonta on liikkuvan työn kellokortti – "Pahimmat luikurit jäävät kiinni"

Jari Enckellin yrityksessä käytetään miehen itsensä kehittelemää sähköistä järjestelmää, jolla firman työmatkat ja -ajat laskutetaan asiakkaalta metrilleen ja sekunnilleen. Omat ajot ja asianhoidon työntekijä maksaa omasta pussistaan.

Työntekijä kirjautuu kulunvalvontaan.
Jari Enckell kertoo, että hänen kehittämänsä sovellus on teknisen valvonnan osalta kuin liikkuvan työntekijän kellokortti.

Normiputki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Enckellin kehittelemä sovellus on armoton. Työntekijä voi keikkojen välillä ajaa omiakin ajojaan, mutta kilometrikohtainen summa vähennetään hänen nettopalkastaan.

– Omat matkat menee omaan piikkiin, niistä pitää maksaa veroa ja se onnistuu tällä sovelluksella, Enckell linjaa.

Asiakkaan saama hyöty sähköisestä järjestelmästä on Enckellin mukaan suuri.

– Ajomatkat lyhenevät, kukaan ei voi huijata ja asiakas säästää. Työstä ei voida laskuttaa sovelluksen ansiosta liikaa.

Ongelmatapauksissa, joita on Normiputkessa Enckellin mukaan vähän, voidaan aina tarkistaa kilometrimäärät metrilleen ja töiden kesto sekunnilleen. Suunnitteilla on jatkaa teknisen valvonnan kehitystä.

– Tekniikka, johon tulee mukaan varaosien ja työkalujen hallinta, on kehitteillä. Sen avulla asentajat saavat tietää, onko jotain työkalua toisen autossa, onko se varastolla, vai pitääkö mennä tukkuun.

"Pahimmat luikurit jäävät kiinni"

Sovellus ja sen ympärillä toimivat sähköiset toiminnot ovat Enckellin mukaan läpinäkyviä.

Omia asioita ei voi puljata työaikana tai -matkoilla.

Jari Enckell

– Pahimmat luikurit jäävät kiinni. Voisi verrata, että tämä on kuin liikkuvan työn kellokortti ja poistaa epärehellisyyden vähän joka välistä. Omia asioita ei voi puljata työaikana tai -matkoilla.

Sovelluksen itse kehittänyt Jari Enckell uskoo läpinäkyvyyden juuri olevan syy siihen, ettei sovellus ota tuulta siipien alle.

– Heitän ilmoille kysymyksen onko yhteiskuntamme valmis siihen, että tällaiset niin sanotut hiljaiset saavutetut edut menetetään? Onko työkenttä ja yritykset valmiita tähän täydelliseen läpinäkyvyyteen ja tekniseen valvontaan?