Thaimaalaisministeri: Turisteille tunnistusrannekkeet

Matkailijoiden turvallisuudesta on puhuttu runsaasti Thaimaassa kahden britin murhan jälkeen. Seuraava askel voisi olla ministerin mukaan sähköinen seurantalaite.

Ulkomaat
Thaimaalaiset poliisipäälliköt tutkivat brittituristien surmapaikkaa Koh Taon saarella.
Thaimaalaiset poliisipäälliköt tutkivat brittituristien surmapaikkaa Koh Taon saarella syyskuussa.EPA

Thaimaahan saapuville turisteille aletaan jakaa tunnistusrannekkeita, kertoo maan matkailu- ja urheiluministeri Kobkarn Wattanavrangkul. Thaimaassa on keskusteltu matkailijoiden turvallisuudesta sen jälkeen, kun kaksi brittiläistä reppumatkaajaa murhattiin syyskuussa.

Ministeri kertoo, että rannekkeiden jakamisesta on keskusteltu hotellien kanssa. Niiden tarkoituksena olisi helpottaa turistien tunnistamista, jos nämä joutuvat vaikeuksiin.

– Kun matkailija kirjautuu hotelliin, hänelle annetaan ranneke, jossa on sarjanumero, joka täsmää hänen henkilötodistuksensa kanssa. Siinä on myös hänen majapaikkansa yhteystiedot. Jos hän juhlii myöhään, on humalassa tai eksyksissä, häntä voidaan helposti auttaa, ministeri kertoo uutistoimisto Reutersille.

Hänen mukaansa seuraava askel voisi olla jonkinlainen sähköinen seurantalaite matkailijoille, siitä ei kuitenkaan ministerin mukaan ole vielä keskusteltu yksityiskohtaisesti.

Idea on muutenkin kohdannut ministerin mukaan jo vastustusta.

– Joitakin hotelleja huolestuttaa, etteivät turistit halua pitää rannekkeita, hän sanoo.

Turistipoliisi on tarkentanut, että rannekkeet olisivat vapaaehtoisia. Niitä on tarkoitus ottaa käyttöön suosituilla lomasaarilla kuten Koh Taolla ja Ko Pha Nganilla sekä Pattayalla.

Hannah Witheridgen ja David Millerin ruumiit löydettiin Koh Taolla eteläisessä Thaimaassa syyskuun puolivälissä. Poliisi ei ole saavuttanut murhatutkimuksissaan vielä läpimurtoa.

Matkailusta syntyy liki 10 prosenttia Thaimaan bruttokansantuotteesta. Maassa on edelleen voimassa poikkeustila toukokuisen vallankaappauksen vuoksi.

Lähteet: Reuters, AFP