Syyslomalukemiset haettava ennakkoon – moni kirjasto on kiinni lomaviikon

Keski-Pohjanmaalla iso osa kirjastoista on kiinni 13.–20.10. Sulku johtuu Himangan kirjaston irrottamisesta Anders-kirjastokimpasta ja tietokannan palvelimen siirrosta. Ajankohdaksi valikoitui syysloma järjestelmätoimittajan aikataulujen vuoksi. Samalla hoituu myös osa henkilökunnan lomautuksista.

Himanka
Kirjakasseja kirjastossa.
Sari Vähäsarja / Yle

Syyslomaviikon kiinni ovat Halsuan, Himangan, Kannuksen, Kaustisen, Kokkolan, Lestijärven ja Toholammin kirjastot.

Kokkolan kaupunginkirjaston pisteistä kokonaan suljettuina ovat Koivuhaan, Kälviän, Ullavan ja Rahkosen kirjastot. Myöskään kirjastoauto ei aja syyslomaviikolla.

Ajankohdan määritteli järjestelmätoimittaja, vaikka kirjastossa olisi mieluusti pidetty ovet auki yleensä vilkkaalla lomaviikolla:

– Kyllä paine olisi ollut toisin päin, myöntää kirjastotoimenjohtaja Susann Forsberg.

Lehtisalin käyttö onnistuu pääkirjastossa maanantaista perjantaihin klo 9-17 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 11-15. Lohtajan kirjasto on auki lehdenlukijoille maanantaista torstaihin klo 13-20 ja perjantaina klo 11-16. Kannuksessa lehtisali on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.

Kokkolassa kirjaston henkilökunnasta iso osa on syyslomaviikolla lomautettuna. Sen jälkeen kirjaston väen lomautukset on pidetty arviolta 80-prosenttisesti.

Anders-verkkokirjasto on kiinni 13.10.–2.11. Käyttökatkon jälkeen verkkokirjasto avautuu ulkoasultaan uusittuna. Myös toimintoja muutetaan käyttäjäystävällisemmiksi.

Himanka siirtyy Tiekköön

Himangan kirjasto siirtyy Anders-kimpasta Kalajokilaakson Tiekkö-kirjastoihin. Himankalaisten kirjastosulku kestääin aina 26.10. saakka.

Muutoksen jälkeenkin vanha kirjastokortti käy yhä sekä Himangan kirjastossa, Tiekkö-yksiköissä ja Anders-kirjastoissa.

Anders-kirjastojen aineistoa saa Himangalle kaukolainoina, mutta kuljetus loppuu viimeistään vuodenvaihteessa. Sen jälkeen kirjoja ei enää kuljeteta Anders-kirjastojen ja Himangan kirjaston välillä kumpaankaan suuntaan. Sen sijaan aineistoa vopi varata Tiekkö-kirjastoista.