Lehti: Pohjois-Korean diktaattori sairaalahoidossa – syynä korkokengät

Eteläkorealainen lehti on saanut lähteiltään Pohjois-Koreassa tiedon, missä on maan johtaja Kim Jong-un. Lehden tietojen mukaan Kimille on tehty leikkaukset molempiin nilkkoihin. Kimin olinpaikkaa ei ole tiedetty kuukauteen.

Ulkomaat
Kim Jong-un Pohjois-Korean valtion uutistoimiston heinäkuussa välittämässä kuvassa.
Kim Jong-un Pohjois-Korean valtion uutistoimiston heinäkuussa välittämässä kuvassa.KCNA / AFP

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on ollut poissa julkisuudesta syyskuun alusta lähtien. Eteläkorealainen sanomalehti Chosun Ilbo (siirryt toiseen palveluun) kertoo saaneensa Pohjois-Koreassa olevilta lähteiltään tiedon, missä nuori diktaattori oleilee.

Lehden mukaan Kim Jong-un on nyt Pohjois-Korean eliitin käyttämällä Bonghwan klinikalla, missä hänelle on tehty leikkaukset molempiin nilkkoihin.

Lähde kertoo Chosun Ilbolle, että Kim nyrjäytti nilkkansa kesäkuussa ollessaan tehdasvierailulla. Hän ei kuitenkaan piitannut vammastaan eikä hoidattanut sitä. Televisiokuvissa nähtiin Kimin selvästi nilkuttavan toista jalkaansa.

Hoitamaton jalkavamma johti toiseen vammaan hänen tutustuessaan loppukesästä sotilastukikohtaan. Lehden tietojen mukaan tukikohdan vaikea maasto ei sopinut Kimille, joka pyrkii näyttämään todellista kookkammalta ja käyttää piilokorkokenkiä. Lehden mukaan Kim nyrjäytti terveenkin nilkkansa ja leikkaus oli väistämätön.

Bonghwan hoitolaitoksen ympäristössä on runsaasti turvallisuusjoukkoja. Hänen luksusautonsa sen sijaan on yhä Pjongjangissa, mikä viittaisi siihen, ettei hän ole toistaiseksi palaamassa pääkaupunkiin, lähde kertoo.

Pohjois-Korean johtaja ei ollut paikalla maan parlamentin kokouksessa torstaina, mikä oli hyvin epätavallista. Samana päivänä maan tiedotusvälineet ilmoittivat Kimin kärsivän terveysongelmista.