1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Iiro Viinanen kritisoi Kataisen ja Stubbin hallituksia päätösten lykkäämisestä

Vuosina 1991-1996 valtiovarainministerinä toiminut Iiro Viinanen sanoo Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että hallitusten odottelut käyvät kalliiksi suomalaisille.

Iiro Viinanen
Poliitikkoja haukutaan päivittäin heidän talouteen liittyvistä päätöksistään, mutta harva on aiheuttanut sellaisia tunnekuohuja kuin 90-luvun laman ajan valtiovarainministeri Iiro Viinanen. Viinasen lamavuosien päiväkirjat ja muistelmat julkaistaan tänä syksynä

Entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen kritisoi Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) hallitusten talouspäätöksiä. Hän sanoo Ylen aamu-tv:ssä, että hallitusten suurimpana virheenä on ollut päätösten lykkääminen vuodesta toiseen. Hänen mukaansa sen vuoksi on menetetty miljardeja.

– On aina uskottu, että huominen päivä tuo paremmat luvut tullessaan, mutta niin ei ole tapahtunut vieläkään. Sellainen odottelu käy aika kalliiksi meille suomalaisille, sanoo vuosina 1991-1996 valtiovarainministerinä ollut Viinanen.

Hän näkee yhtenä ongelmana myös sen, että kulujen leikkaamisen sijaan valtion budjettia on yritetty paikata veroilla ja lisämaksuilla. Hänen mukaansa se on omalta osaltaan näivettänyt Suomen taloutta ja syönyt kilpailukykyä yrityksiltä.