Hyppää sisältöön

Yritysjohtajille elämänhallintaa samoilla opeilla kuin formulakuskeille

Suomalaista lääkäriä Aki Hintsaa työllistävät nykyisin kansainväliset yritysjohtajat, jotka hakevat Genevessä toimivalta klinikalta oppeja elämänhallintaan ja jaksamiseen. Aiemmin hän viihtyi formulavarikolla, esimerkiksi lääkärinä McLarenin F1-tallissa.

Aki Hintsa
Formulakuskien lääkärinä tunnetuksi tullut Aki Hintsa antaa nykyisin neuvoja hyvinvoinnista ja terveistä elämäntavoista paitsi urheilutähdille myös huippujohtajille.

Formulatiimien lääkärinä toimineella Aki Hintsalla on Genevessä Sveitsissä eri alojen asiantuntijoista koostuva tiimi, joka neuvoo huippu-urheilijoiden lisäksi yritysjohtajia elämänhallinnassa.

Formulakuskien ja yritysjohtajan hektisessä elämässä on paljon yhtäläisyyksiä.

– Kuskit nukkuvat 250 yötä vuodessa muualla kuin omassa sängyssä, johtajilla voi olla kovempiakin matkamääriä, Hintsa sanoo.

Paineessa identiteetti voi häiriintyä

Kun krooninen univaje vaivaa ja elämä on epäsäännöllistä, Hintsa keskittyy autettaviensa kanssa kysymyksiin oman energian hallinnasta ja yksilönvastuusta. Jatkuvassa kovassa paineessa ihmisen identiteetti saattaa alkaa häiriytyä.

Jos joutuu pitämään niin sanotusti maskia, joka ei ole luonnollinen, se voi johtaa henkiseen stressaantumiseen.

Aki Hintsa

– Onko oma identiteetti hallinnassa, kuka kontrolloi elämää ja mikä on elämäntarkoitus. Jos joutuu pitämään niin sanotusti maskia, joka ei ole luonnollinen, se voi johtaa henkiseen stressaantumiseen. Aki Hintsa kuvailee.

"Ei sosiaalista pakkoa juoda"

Neuvottelupäivät venyvät usein pitkiksi ja lounaat käyvät kosteiksi. Hintsan mukaan jokainen päättää itse, milloin käy nukkumaan, käykö lenkillä vai ei ja päättää myös mitä syö ja juo.

– Ei ole olemassa sosiaalista pakko juoda, jos muut juovat.

Elämänhallinta-opeilla riittää kysyntää. Hintsan ja hänen kollegoidensa maine kulkee suusta suuhun, sillä klinikka ei mainosta toimintaansa.

– Klinikalla käyneet kertovat naapurille, jotka sitten mahdollisesti hakeutuvat vastaanotolle.

Hintsa kiertää myös opettamassa yritysjohtajille elämänhallintaa. Edellisellä viikolla hän puhui 300 eurooppalaiselle yritysjohtajalle ja haastattelua seuraavana päivänä odottaa lento New Yorkiin samoissa merkeissä.