1. yle.fi
  2. Uutiset

Mies Santanan ja B.B. Kingin takaa tuottaa suomalaisyhtyeen albumin

Kymmenkertainen Grammy-voittaja John Porter tuottaa bluesrock-yhtye Micke Björklöf & Blue Stripin uuden levyn. Entistä vahvemmin kansainvälisille markkinoille tähtäävä yhtye pääsee äänittämään studioon, jossa on kaikunut muun muassa Queenin ja Black Sabbathin musiikki.

musiikki
Pressikuva Micke Björklöf & Blue Strip -yhtyeestä.
Blue Strip

Micke Björklöf & Blue Strip julkaisee kuudennen albuminsa keväällä 2015. Sen tuottaja John Porter on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Santanan, Ozzy Osbournen, B.B. Kingin, Buddy Guyn ja Keb' Mo':n kanssa.

– Olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyömahdollisuudesta. Olen pitänyt Johnin kanssa yhteyttä jo muutaman vuoden ajan, mutta aikaisemmin aikataulut eivät ole kohdanneet, yhtyeen nokkamies Micke Björklöf sanoo.

Levyn materiaalia on tehty viime talvesta lähtien. Yhtye alkoi alun perin työstää pariakymmentä kappaletta, joista äänitysvaiheeseen on jäänyt 13. Albumi paketoidaan Walesissa Rockfield-studiolla. Samaisessa paikassa ovat levyttäneet esimerkiksi Queen, Black Sabbath, Rush ja Coldplay.

Olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyömahdollisuudesta.

Micke Björklöf

– Onhan se hienoa, että pääsemme tuollaiseen atmosfääriin. Äänityksiä on aamusta iltaan, joten studiolla on suuri merkitys. On tärkeää, että se on mahdollisimman häiriötön paikka, sanoo yhtyeen lyömäsoittaja Timo Roiko-Jokela (perkussiot, MalletKAT).

Bändi haluaa ottaa askeleen eteenpäin kansainvälisen uran rakentamisessa.

– Pääsimme edellislevyllä jo hyvin alkuun, kun saimme kansainvälisen levy-yhtiön kanssa sopimuksen. Toivotaan, että tämä leviää vielä paremmin, Roiko-Jokela sanoo.

Micke Björklöf & Blue Stripin viimeisin levy After The Flood valittiin vuoden 2013 parhaaksi kotimaiseksi bluesalbumiksi Yle Radio Suomen Bluesministeri-ohjelmassa.

Lue seuraavaksi