Työryhmä esittää useammalle Kajaanin urheilukentälle hiekkatekonurmea

Kajaanin urheilukenttien kehittämistä pohtinut työryhmä esittää lähivuosille useita investointeja liki kahdella miljoonalla. Kehittämissuunnitelmassa esiin nostetaan muun muassa liikuntapuiston remontti.

liikuntatilat
Kajaanin tekonurmikenttä on ollut jalkapalloilijoiden käytössä jo maaliskuun alkupuolelta asti.
Minna Heikura / Yle

Urheilukenttien kehittämissuunnitelma Kajaanissa on valmistunut. Työryhmä esittää 1,9 miljoonan euron investointeja kaupungin kentille. Ensi keväänä on määrä jatkaa Vimpelin urheilukeskuksen remonttia, jonka ensimmäinen osa on paraikaa käynnissä. Ensi keväänä on tarkoitus uusia urheilukeskuksen juoksuratapinnoitus sekä rakentaa äänentoisto ja valaistus. Näiden on arvioitu kustantavan 300 000 euroa.

Pallohallin kentän pinnoittamiseen hiekkatekonurmella esitetään varattavaksi ensi vuodelle 100 000 euroa.

Vuodelle 2016 esitetään miljoonan euron pottia liikuntapuiston remonttiin. Sosiaalitilojen kunnostus maksaisi 800 000 euroa ja liikuntapuiston jalkapallokentän kumirouhetekonurmen uusiminen 200 000 euroa.

Kaupunki on neuvotellut aiesopimuksen Kajaanin Keila-Keskuksen kanssa uuden keilahallin rakentamisesta vanhan uimahallin paikalle. Aiesopimuksessa on määritelty, että uuteen rakennukseen tulisi sosiaalitilat liikuntapuiston käyttäjille, jolloin erillistä investointia sosiaalitilojen kunnostukseen ei tarvittaisi. Tämän syksyn aikana on määrä ratketa, rakennetaanko uutta keilahallia.

Investoinnit käsittelyyn tänä vuonna

Vuosille 2017–2019 työryhmä esittää Hauhola–Lehtikangas monitoimitalon pallokentän päällystämistä hiekkatekonurmella, liikuntapuiston pesäpallokentän hiekkatekonurmen uusimista sekä Ylä-Teppanan kentälle tekonurmipäällystettä.

Näiden lisäksi työryhmä esittää, että vuosittain tulisi kunnostaa lähiliikunta-alueita esimerkiksi uusimalla huonokuntoisia monitoimipallokaukaloiden päällysteitä. Koulujen kentillä tulee huolehtia yleisurheilun pituushypyn ja kuulantyönnön sekä muiden perussuorituspaikkojen kunnosta.

Kajaanin ympäristötekninen lautakunta saa esityksen käsiteltäväkseen keskiviikkona. Esitys tulee kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn tämän vuoden aikana.