Pirjo Heikkilä haluaisi puolen tunnin kielarin

Yksi Siskonpedin äideistä, koomikko Pirjo Heikkilä tunnustaa olevansa huono leipuri, mutta kehityskelpoinen kokki. Ruoanlaittoharrastukselle tosin jää aikaa vain pieni siivu hauskuuttajan kiireisessä arjessa.

kulttuuri
Pirjo Heikkilä hymyilee ja poseeraa Lahden Aleksanterinkadulla.
Hanski Kinnunen / Yle

Kun Pirjo Heikkilää haastattelee lahtelaisessa kahvilassa, häntä tuijottavat muutkin kuin toimittaja. Televisiossa Siskonpedin sketseistä ja Hyvistä ja huonoista uutisista tunnetun Heikkilän kasvot jäävät mieleen.

Hän itse ei ota katseista stressiä.

– Ihmiset tuijottavat joskus niin, että se voi olla, että ne tunnistavat. Harvoin kukaan silti sanoo mitään. Oulussa ihmiset sanovat, että terve, olet siinä telkkariohjelmassa, saanko ottaa selfien? hän tuhahtaa.

– Moni sanoo, ettei mulle ole helppo tulla juttelemaan, hän lisää.

Tällä kertaa Heikkilää haastatellaan päivänä, jolloin hänellä on tavallistakin enemmän vipinää. Hän on menossa poikaystävänsä kolmikymppisiin.

Ruoanlaitosta innostunut koomikko kertoo, ettei ole hirveän hyvä kokki, mutta sentään yrittää.

– Tänäänkin tein kakun, mutta en oikeaa. Leikkasin valmiin muffinsin auton muotoon, laitoin päälle pahanmakuista valmiskermavaahtoa ja karkkeja. Sisältöä en osaa tehdä, vaikka pinta näytti siltä, että sen eteen olisi nähty enemmänkin vaivaa.

Ihmiset tuijottavat joskus niin, että se voi olla, että ne tunnistavat. Harvoin kukaan silti sanoo mitään.

Pirjo Heikkilä

Itsensä kehuminen ei ole Heikkilällä verissä.

Kun häneltä kysyy, mitä muuta hän osaa tehdä kuin ulospäin hienoja ja sisältä pahoja kakkuja, vastaukseksi saa kiertelyä.

– Ihanaa, ihan koulumuistot palautuvat mieleen. Siellä aina kysyttiin kolme asiaa, missä olet hyvä. Kesti koko tunti rustata hyviä puolia, koska kukaan ei keksinyt mitään. Ei Suomessa saa sanoa, missä on hyvä.

Hetken päästä hän kuitenkin lisää:

– Ruuanlaitossa haluaisin olla hyvä. Teen joitain ruokia. Ne ovat ok, mutta parantamisen varaa on. Voisin laajentaa, että olisi muutakin kuin viisi raaka-ainetta. Bravuurini on pastahässäkkä, jossa on parmesanjuustoa. Juustolla saa mistä tahansa hyvää.

Teemu Selänne kruunaisi avioparisketsin

Heikkilä vilahtelee ruudussa säännöllisesti. Lisäksi hän kiertää Suomea _Kaikki äitini, kaikki tyttäreni _-teatteriporukan kanssa.

Koomikon työtilannetta voisi luonnehtia vakiintuneeksi.

Jos on jokin avioparisketsi, Krisse haluaa näytellä vaimoa ja Teemu Selänne miestä. Tosin Selänne ei tiedä tästä vielä mitään.

Pirjo Heikkilä

– Töissä on mennyt hyvin. Viihdyn niiden kanssa, joiden kanssa teen töitä. Oikein ihmettelen, että olen viimein löytänyt tällaisen porukan. Ihmiset ovat niin samantyyppisiä, että tunnen kuuluvani joukkoon. Tämä verkosto pysyy ehkä loppuelämän.

Siskonpeti-sarjan ensimmäinen kausi nähtiin alkuvuodesta 2014 Ylellä. Kakkoskausi on työn alla. Heikkilän mukaan sarja jatkuu samalla konseptilla kuin aiemmin.

Esimerkiksi Heikkilän, Niina Lahtisen, Sanna Stellanin ja Krisse Salmisen muodostama ydinporukka on saanut tähän mennessä käsikirjoitettua viitisen jaksoa, jotka kuvataan ensi keväänä.

Osa ykköskauden hahmoista jatkaa myös tulevissa jaksoissa.

– Krisse yrittää kovasti saada Teemu Selännettä mihin tahansa sketsiin. Jos on jokin avioparisketsi, Krisse haluaa näytellä vaimoa ja Teemu Selänne miestä. Tosin Selänne ei tiedä tästä vielä mitään, Heikkilä virnistää.

– Itse haluaisin oman rakkaani sketsiin, missä pitää kielaroida puoli tuntia jotain miestä. Mieluummin häntä kuin jotain vastanäyttelijää.