1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Crossirata ja uusi asuinalue taistelevat elintilasta Siuntiossa

Uusi asuinalue kaventaa motocrossradan elintilaa Siuntiossa. Radan vuokrasopimus loppuu teknisen lautakunnan päätöksellä vuodenvaihteessa. Moottoriharrastajat eivät kuitenkaan luovu toivosta vaan havittelevat jatkoaikaa radan toiminnalle.

urheilu
Siuntion moottorirata soveltuu kaikenikäisille kuljettajille.
Yle

Siuntion moottorirata on Etelä-Suomen motocrossaajien suosikki. Rata kelpaa sekä aloitteleville harrastajille että maailman huipuille. Moottorikerhon hallituksen puheenjohtaja Tommi Parviainen kehuu Siuntion rataa vuolaasti.

- Tässä on poikkeuksellista tämä maaperä, eli tämä ei ole soramonttu eikä pelkkä savikko, vaan täällä on pohjana savea ja pinnassa irtohiekkaa. Tämä sopii ihan mahtavasti harrastajille ja sitten täällä on hyvät korkeuserot, on paljon mäkiä ja korkeita hyppyjä, mutta ei kuitenkaan mitään vaarallisia hyppyreitä.

Radalla harjoittelevilla Siuntion Moottorikerhon 11-vuotiailla junioreilla on plakkarissa muun muassa tuore kerhojoukkueiden suomenmestaruus alle 65-kuutioisten sarjasta.

"Lähiasukkaille on jo luvattu, että radan melu loppuu"

Siuntion moottoriradan toiminta on tulossa tiensä päähän, sillä ajoradan tämänhetkinen vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa. Moottorikerho anelee jatkoaikaa, mutta rata jäänee viereisen Palonummen asuinalueen jalkoihin.

- Siihen on kaavoitettu kaikkiaan toistasataa tonttia ja se on ihan meidän keskeisiä myyntikohteita. Meidän pitää kaivaa kaikki mahdolliset hyvät puolet esiin ja tässä on myös se puoli, että me ollaan jo kaupat tehneille luvattu, että radan toiminta päättyy vuoden 2014 lopussa. Tällaisen lupauksen pettäminen olisi aika murheellinen tapahtuma, tekninen johtaja Jorma Skyttä huomauttaa.

"Toisia melu häiritsee, toiset nukuttavat lapsia pihalla"

Moottorikerho vetoaa jatkoaikapyynnössään lain sallimissa rajoissa pysyvään meluun ja tiukasti rajattuihin ajoaikoihin. Kerho esittää myös meluvallin rakentamista asuinalueen ja moottoriradan väliin kunnes uusi ajoalue löytyy. Radan metelikään ei kerhon hallituksen puheenjohtajan mukaan kaikkia häiritse.

- Jotkut asukkaat kokevat melun häiritsevänä, toiset taas nukuttavat lapsia pihalla. Minä toivon, että kun ei nuo tontitkaan nyt oikein tunnu menevän kaupaksi, niin voitaisiin jatkaa tässä vielä muutama vuosi eli siihen asti kunnes löydettäisiin uusi paikka, Tommi Parviainen summaa.

Siuntion tekninen lautakunta käsittelee jatkoaika-anomusta lokakuun kokouksessaan.

Lue seuraavaksi