1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jouko Niinimäki on Oulun yliopiston uusi rehtori

Teknillisen tiedekunnan dekaani ja prosessitekniikan professori Jouko Niinimäki valittiin tiistaina Oulun yliopiston uudeksi rehtoriksi.

Jouko Niinimäki aloittaa Oulun yliopiston rehtorina vuoden 2015 alussa. Kuva: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston hallitus on valinnut uuden rehtorin. Eläkkeelle jäävän ja toimikautensa vuoden vaihteessa päättävän Lauri Lajusen tilalle on valittu Jouko Niinimäki, 47. Hän on koulutukseltaan prosessitekniikan professori ja teknillisen tiedekunnan dekaani.  

Rehtoriksi pyrki Niinimäen lisäksi viisi ehdokasta: professori Taina Pihlajaniemi, yhdyskuntasuunnittelun professori Helka-Liisa Hentilä ja hammaslääketieteen professori Kyösti Oikarinen Oulun yliopistosta sekä Itä-Suomen yliopistosta englannin kielen professori Markku Filppula.

Verkostoitumista ja johtamistaitoja

Rehtoriksi haettiin henkilöä, jolla on vankka kokemus yliopistomaailmasta, hän on hyvin verkostoitunut ympäröivään yhteiskuntaan ja hänellä on erinomaiset ominaisuudet organisaation ja henkilöstön johtajana. Hallituksen puheenjohtaja Hans Söderlundin mukaan Jouko Niinimäki täyttää erinomaisesti kyseiset vaatimukset.

– Oulun yliopisto on sekä monitieteinen tiedeyliopisto että innovaatioyliopisto, jota pitää kehittää muuttuvassa yhteiskunnassa, Söderlund sanoo.