1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ulkoministeriön virkamiestyöryhmä Nato-jäsenyyden kannalla

Ulkoministeriön uudessa tulevaisuuskatsauksessa todetaan, että "Nato-jäsenyys selkeyttäisi monin tavoin Suomen asemaa".

Suomen ulkoasianministeriön rakennus Helsingin Katajanokalla 2. heinäkuuta 2014. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ulkoministeriön virkamiestyöryhmä on uudessa tulevaisuuskatsauksessaan selvästi Suomen Nato-jäsenyyden kannalla. Yle Uutisten saamien tietojen mukaan Tulevaisuuskatsaus 2014 on tehty virkamiestyönä ulkoministeriössä. Sen yhteydessä ei ole käytetty poliittista ohjausta.

Katsauksessa todetaan, että "Nato-jäsenyys selkeyttäisi monin tavoin Suomen asemaa".

"Keskeinen haaste Suomelle on säilyttää sotilaallisesti riittävän uskottava kynnys oman turvallisuutensa takaamiseksi. Suomen on joka tapauksessa huolehdittava omasta puolustuskyvystään, jonka perusedellytys on osallistuminen kansainväliseen yhteistyöhön", tulevaisuuskatsauksessa kirjoitetaan.

Tulevaisuuskatsaus julkaistiin tiistaina ulkoministeriön verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun). Ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimuspäällikön sijainen Petri Hakkarainen julkaisi tiistai-iltana Twitterissä linkin katsaukseen. Tulevaisuuskatsauksen oli alun perin määrä tulla julki vasta perjantaina, sanoo ulkoministeriön valtiosihteeri Peter Stenlund.

Tulevaisuuskatsauksesta uutisoi ensimmäisenä MTV (siirryt toiseen palveluun).

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.