Työntekijät joutuvat tinkimään omasta paikasta tehokkuuden nimissä

Toimitilatehokkuus on noussut viime vuosina selvästi. Esimerkiksi Technopoliksen tiloissa Kuopiossa eri toimijoilla on henkilöä kohti tilaa keskimäärin vajaat kymmenen neliömetriä. Supistus selittyy osin sillä, että kaikilla työntekijöillä ei ole enää omaa, nimettyä paikkaa.

Kuva: YLE / Toni Pitkänen

Kiinteistöyhtiö Technopoliksen tiloissa Kuopiossa työskentelee tai opiskelee jo noin 8 000 henkilöä. Johtaja Hannu Erosen mukaan toimitilatehokkuus on noussut viime vuosina selvästi.

Microkadulla ja Viestikadulla olevissa Technopoliksen tiloissa eri toimijoilla on henkilöä kohti tilaa keskimäärin vajaat kymmenen neliömetriä. Supistus selittyy osin sillä, että kaikilla työntekijöillä ei ole enää omaa, nimettyä paikkaa.

Technopolis on päättänyt laajentaa Viestikadun pysäköintitaloa. Uusia autopaikkoja tulee 270 ja laajennus valmistuu ensi vuoden alkupuolella. Technopoliksen suunnitelmissa on rakentaa myös 16-kerroksinen tornitalo Viestikadulle. Tavoitteena on tehdä investointipäätös lähikuukausina. Erosen mukaan noin 20 miljoonan euron tornitalohanke valmistuu vuonna 2016 mikäli asiat etenevät suunnitellusti.

Tulevaisuudessa Technopoliksen tiloissa Viestikadulla työskentelee päivittäin noin 2300 henkilöä. Yhtiö suunnittelee myös uusia laboratoriotiloja Microkadun varrelle. Rakennustyöt alkavat mahdollisesti ensi vuonna.

Technopoliksella on tällä hetkellä noin 200 asiakasyritystä Mikro- ja Viestikadulla.