Etelä-Pohjanmaalla korisnostetta - Susijengi sytytti sponsoritkin

Eteläpohjalaisjoukkueet Kauhajoen Karhu ja Lapuan Korikobrat starttaavat Korisliigaan kovin odotuksin. MM-kisojen ja Susijengin synnytämä korishuuma on tuonut nostetta myös liigatasolle. Sponsorineuvottelutkin ovat sujuneet entistä paremmassa hengessä.

urheilu
Koripallo yleinen
EPA

Eteläpohjalaisjoukkueet lähtevät koriskauteen uudistunein voimin. Kauhajoen Karhun valmennuksesta vastaa tällä kaudella Kotkasta Kauhajoelle siirtynyt Sami Toiviainen ja Lapuan Korikobrien peräsimeen tuli joukkueen ensimmäiseltä liigakaudelta tuttu mies Nenad Stefanovic.

Korikobrien Joukkueenjohtaja Markku Turja sanoo, että joukkueen tavoitteena kolmantena liigakautena on pääsy pudotuspeleihin.

– Katsotaan sitten, mihin rahkeet siellä riittävät.

Turjan mukaan uudistuneella joukkueella on kaikki mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin.

– Amerikkalaiskolmikko on taas kova ja "suomalaisosastolle" on saatu Juho Nenonen Joensuun Katajasta ja Pyry Rainamaa Korihaista. Joukkue on yhtenäinen ja meillä on hyvä henki. Kaikille pelipaikoille on tuplastikin pelaajia, listaa Turja menestymisen eväitä.

Kauhajoen Karhun tavoite on Suomen mestaruus.

– Mestaruus on realistinen tavoite, sanoo Karhun valmentaja Sami Toiviainen.

Hän on tyytyväinen, että on onnistunut rakentamaan joukkueen, joka on valmentajansa näköinen.

– Amerikkalaispelaajien hankkiminen on nykyisin olennainen osa koripallovalmennusta. Devonne Gilesin saaminen Kauhajoelle on merkittävä vahvistus joukkueelle, kehaisee Toiviainen itselleen Kotkasta tuttua pelaajaa.

Keskiviikon avauskierroksella Kauhajoen Karhu kohtaa vieraissa helsinkiläisjoukkue Seagullsin. Korikobratkin aloittaa vierasottelulla, vastaan tulee Namika Lahdesssa.

Paikallisottelut kauden suola

– Koko kauden suola tulee olemaan pelaaminen Kauhajoen Karhua vastaan, sanoo Markku Turja. Hän antaa tunnustusta kokeneelle ja kovalle paikallisvastustajalle ja odottaa tasaväkisiä otteluita.

– Viime vuonna voitot menivät tasan 2 -2.

Myös Kauhajoella paikallisottelut sytyttävät. Sami Toiviainen luonnehtii paikallisvastustajaa hyvin valmennetuksi joukkueeksi, jolla on erittäin hyvä aloitusviisikko.

Yksi kauden ehdoton kohokohta on 11. lokakuuta, kun eteläpohjalaisjoukkueet kohtaavat Seinäjoki Areenassa.

Koripallolla on nyt nostetta, kun MM-kisat ja Susijengi ovat synnyttäneet uudenlaista huumaa lajin ympärille.

– Sillä on kyllä ollut vaikutuksensa kauteen valmistautumisessa ja se on näkynyt jopa sponsorineuvotteluissakin. Sponsorit ovat panneet merkille, että koripallolla on nyt nostetta, sanoo Markku Turja.

Sami Toiviaisen mukaan tuotteen pitää olla kuitenkin kunnossa, että noste saadaan hyödynnettyä ja yleisö seuraamaan lajia jatkossakin.

– Yleisön saavuttamiseksi pitää tehdä töitä. Pitää pelata laadukasta ja viihdyttävää koripalloa, hän sanoo.