Junnupalloiluun hurahtanut rakensi oman futishallin – "Nyt ei treenaus jää tiloista kiinni"

Pitkä jalkapallotausta, rakkaus lajiin ja halu avittaa juniorit nousuun. Siinä syitä kokkolalaisyrittäjän suurelle satsaukselle. Pallojunioreiden harjoitustilat paranevat joulukuussa, kun uusi, arviolta 900 000 euroa maksava pallohalli valmistuu.

urheilu
Håkan Nyman
Håkan Nyman Kalle Niskala / Yle

Håkan Nyman sulatteli haavettaan reilun vuoden. Alkuinnostuksessa mies sai haalittua mukaan myös muutamia sponsoreita, muun muassa Nordean, vaikkei tukisummaa julkisuuteen kerrotakaan.

Itsekin KPV:n tyttöjä valmentava Nyman halusi pallohallin ensisijaisesti junioreille. Vaikka Kokkolassa on palloiluhalli Kippari, silti harjoitusaikoja ei Nymanin mielestä ole riittävästi tarjolla.

– Tilojen puute johtaa siihen, että juniorit eivät harjoittele tarpeeksi. Noustakseen huipulle olisi treenattava noin 1 000 tuntia vuodessa, heittää Nyman.

Mies myöntää, että rahallisesti Kirkonmäen urheilukentän kupeeseen nouseva halli on iso panostus – pieni riskikin. Mutta rakkaus lajiin vei voiton.

– Tehokkaimmin hallia käytetään varmasti 7–8 kuukautta vuodessa. Talvi-illat ja viikonloput pitäisi saada täyteen. Kesä ja arkipäivät ovat taas haasteellisia, silloin käyttäjiä on varmaan vähän, Nyman pohtii.

Kesäajan käytöstä yrittäjällä on jo joitain kaavailuja, esimerkiksi näyttely- tai messukäyttöä. Hallia voisivat vuokrata myös muut vuoroja kaipaavat.

Riittävätkö vuokratulot?

Seuroilta ja yksittäisiltä pelaajilta kuukausikorttimaksuna perittävät vuokrat eivät saa olla liian korkeita.

– Ideana ei ole rahastus, vaan sellaiset maksut, joista seurat selviävät.

Toki yrittäjän toiveissa on kattaa vuokratuloilla hallin vuosikustannukset. Mutta yrittäjämies on valmistautunut kaikkeen.

– Vaikka kyselyjä ja vuorojen varauksia on jo tullut, myös Kokkolan lähikunnista, silti alku varmaan on hankalaa. En odota voittoa ensimmäisiltä vuosilta, maltillisesti mennään, toteaa Nyman.

Ideana ei ole rahastus, vaan sellaiset maksut, joista seurat selviävät.

Areenasta tulee puolikkaan jalkapallokentän kokoinen, ja se on ensisijaisesti junioreiden talvikäyttöön.

Koko kentällä voi pelata yhdeksän pelaajaa vastaan yhdeksän. Lisäksi nurmeen maalataan kaksi pientä juniorikenttää.