1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hämeenlinnan valtuuston pj: "En ole varma että Sunny Car Centerin taru oli tässä"

Jättimäistä auitokauppaa Hämeenlinnan suunnitellut Sunny Car Center ja pörssiyhtiöt ennättivät käyttää kiville ajaneeseen hankkeeseen yhteensä 12 miljoonaa euroa. Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) ei usko, että koko hanke olisi välttämättä vieläkään haudattu.

Iisakki Kiemunki jyrähti kovin sanakääntein tänään tarkastuslautakunnalle. Kuva: Sari Törmikoski / Yle

Euroopan suurimmaksi suunnitellun autotalon rakentaminen Hämeenlinnaan kaatui keskiviikkona.

Kauppaa suunnitellut yhtiö Sunny Car Center ei ole maksanut määräaikaan mennessä vaadittua kauppasummaa 8,4 miljoonaa euroa kaupungille.

Samalla varmistui, että kaupungin ja yhtiön välinen tonttikauppa peruuntui.

Kyllähän jotkut tahot maineriskistä varoittelivat ja kaksi päivää myöhemmin yllättäen se maineriski toteutui

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) katsoo, että suurhanke ei välttämättä ollut niin heikolla pohjalla, kuin julkisuudessa on sanottu.

Kiemunki arvioi, että vaikka suuren autotalon taru on Hämeenlinnassa loppu, se ei ole sitä välttämättä kaikkialla Suomessa.

Sen sijaan Hämeenlinnan maineelle koko SCC-sotku on hänen mukaansa aiheuttanut säröjä.

– No aivan varmasti on. Kyllähän jotkut tahot maineriskistä varoittelivat ja kaksi päivää myöhemmin yllättäen se maineriski toteutui. Niin kuin tänään maakuntalehti otsikoi: kunnia meni, mutta maine kasvoi. Sen varmaan voi sanoa ihan Speden sanoin.

En nyt ole aivan varma että tämän hankkeen taru tässä olisi

IIsakki Kiemunki

– 12 miljoonaa yksityistä rahaa siihen suomalaiset pörssiyritykset käyttivät ja yrittäjä itse. Jätän markkinoiden arvioitavaksi sen, mikä on kaupallisesti totetutettavissa ja mikä ei. Sen verran siihen riitti uskoa ja rahaa. En nyt ole aivan varma, että tämän hankkeen taru tässä olisi. Tontteja on varmaan muuallakin. Vastaavantyyppisiä autokeskuksia, missä vuokratiloilla operoidaan, nousee esimerkiksi Kouvolan seudulle.