Elisan ostotarjous vetää – Anviasta Elisan osakkuusyhtiö

Anvian osakkeiden suuromistaja Etera on myynyt osakkeensa Elisalle. Elisa Oyj:n omistus Anviasta on nyt 24 prosenttia, eli Anviasta on tullut Elisan osakkuusyhtiö.

talous
Anvia
YLE/ Hans-Mikael Holmgren

Elisan omistus Anviasta on noussut 24 prosenttiin. Myös Anvian suuromistaja eläkevakuutusyhtiö Etera on päättänyt myydä osakkeensa Elisalle, ja tämän kaupan myötä Anviasta on tullut Elisan osakkuusyhtiö. Näin ollen Anvian talousluvut näkyvät jatkossa myös Elisan tuloslaskelmassa ja taseessa.

– Tämä oli odotettu uutinen, olimme tietoisia että Eteran osakkeet olivat myynnissä ja varmaan ei ollut montaa muuta ostajaehdokasta, toteaa Anvian hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar.

– Osakkuusyhtiöstatuksella itsessään ei ole vaikutuksia Anvian toimintaan tai palveluihin. Omistuksen kasvu mahdollistaa kuitenkin yhteistyön syventämisen, kertoo puolestaan Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen yhtiön tiedotteessa.

Anvia jatkaa edelleen muiden omistuksellisten vaihtoehtojen selvittämistä. Beijar odottaa kuitenkin pikapuoliin yhteydenottoa Anviasta tulevaisuuden suhteen.

– Ei ole sovittu aikataulua vielä Elisan kanssa, mutta varmasti sieltä tulee yhteydenottoa, Beijar toteaa.

Elisa ostaa Anvian osakkeita vielä viikon ajan 2 000 euron osakekohtaiseen hintaan, eli Elisan omistusosuus yhtiöstä saattaa vielä jonkin verran kasvaa.