Aarnion asianajaja: Tilanne, jota ei pitäisi tapahtua, tapahtui

Jari Aarnio on pahoinpidelty Vantaan vankilassa tiistaina, vahvistaa hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi. Leppiniemen mukaan Aarniota on pidetty koko ajan poikkeuksellisessa eristyksessä.

Kotimaa
Jari Aarnio.
Jari Aarnio.Yle

Tieto Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion pahoinpitelystä pitää paikkansa, vahvistaa Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi Yle Uutisille.

Hänen mukaansa Aarnio on pahoinpidelty Vantaan vankilassa eilen tiistaina. Sitä, missä ja miten, Leppiniemi ei kommentoi.

– (Aarnion) tilaankaan en halua ottaa kantaa, hän sanoo.

Pahoinpitelystä kertoneen Iltalehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan toinen vanki kävi Aarnion kimppuun ja potkaisi tätä erittäin voimakkaasti kylkeen.

Vantaan vankilan turvallisuudesta vastaava apulaisjohtaja Jaakko Jokinen myönsi, että vankilassa on tapahtunut tiistaina pahoinpitely, mutta ei vahvistanut uhrin henkilöyttä.

Jokinen kertoi Yle Uutisille, että epäilty tekijä on siirretty toiselle osastolle ja uhri jatkaa oloaan samassa paikassa, jossa tähänkin asti.

Leppiniemen mukaan Aarnio on ollut koko ajan poikkeuksellisessa eristyksessä.

– Käsitykseni mukaan tällaisia tilanteita ei edes kovin paljon ole ollut, missä näin olisi voinut tapahtua. Poikkeuksellisella eristyksellä on ilmeisesti yritetty taata hänen turvallisuutensa.

– Siitä huolimatta tilanne, jota ei pitäisi tapahtua, pääsi tapahtumaan.