Antti Tuisku musikaalistaan: Aika yliampuva, mutta sopivalla tavalla

Lentävän poron teatteri harjoittelee täyttä päätä marraskuussa ensi-iltaan tulevaa musikaalikomediaa Antti. Näytelmä kertoo laulaja Antti Tuiskusta, ja hän on näyttänyt idealle vihreää valoa, vaikka ei käsikirjoitukseen osallistukaan. Teatteriryhmän taiteellisen johtajan Jussi Olavi Jokisen mukaan tulossa on inhimillinen tarina nuoresta miehestä, joka lähtee pienestä kaupungista tavoittelemaan unelmaansa.

Antti Tuisku
Heikki Mäkäräinen (vas.) esittää Anttia marraskuussa ensi-iltansa saavassa
Lentävän Poron Teatteri aikoo viihdyttää pikkujoulukansaa Antti-musikaalikomedialla. Antiksi marraskuussa ensi-iltansa saavaan esitykseen on löydetty Heikki Mäkäräinen (vas.). Lapin Radion aamuvieraana piipahti torstaina myös teatterin taiteellinen johtaja Jussi Olavi Jokinen.YLE

Kaikki alkoi Kekkosesta. Lentävän poron Kekkosnäytelmä oli hitti Rovaniemen kesässä pari vuotta sitten. Ryhmä alkoi miettiä, kuka Rovaniemeläinen merkkihenkilö voisi olla näytelmän tähti. Teatteriryhmän taiteellinen johtaja Jussi Olavi Jokinen myöntää, että Antti Tuiskun nimi tule ensi alkuun esille vitsinä.

– Kun asiaa tarkemmin mietittiin, niin vitsi muuttui todeksi. Antin ura on kestänyt kymmenen vuotta, ja siihen mahtuu jo kaikenlaista. Idolsista Tanssi Tähtien kanssa -ohjelmaan ynnä muuta. Meidän ajatus on, että elämänkertatarinoissa vehättää jokin muukin kuin itse päähenkilö. Nimittäin se hullunmylly, mikä tunnetun henkilön ympärillä pyörii.

– Olen puhunut näytelmästä Antin kanssa ja hän tietää, mitä on tulossa, ja näytti vihreaa valoa.

Anttia esittää Kajaanilainen Heikki Mäkäräinen. Hän on esiintynyt monissa musiikaaleissa. Pop-tähden rooli tuntuu mieluisalta.

– Kun kerroin tästä roolista niin kaverit hykertelivät vähän eri tavalla kun monille muille musikaalirooleille. Tuntuu jännittävältä esitää Anttia. Sentään huippuartisti, jonka kaikki tuntevat.

Antin äidistä tehtiin hersyvä rooli

Jussi Olavi Jokinen sanoo, että äidin hahmo on täysin kuvitteellinen.

– Ei meillä ole aavistustakaan, millainen Antti Tuiskun äiti on, mutta tässä näytelmässä hän on lappilaisen äidin perikuva. Poronkäristystä tarjotaan kovasti.

Musikaalikomediassa ei naureta Antille, vaan hauskuus syntyy nimenomaan siitä hullunmyllystä. Tanssia ja laulua on luvassa.

– Paremminkin sanoisin, että tämä on oodi, ylistys Antin työlle, sanoo Jokinen. Heikki Mäkäräinen on samaa mieltä.

– Antista olisi paljon opittavaa, varsinkin rohkeudesta. Tutut näyttelijät, jotka ovet tehneet Antin kanssa töitä, kehuvat kovasti hänen ahkeruuttan.

Näytelmän ensi-ilta on torstaina 13. marraskuuta Hotelli Vaakunassa.